Συνδρομή Του USN Στη Διάσωση Τούρκων Ναυαγών

aviationlive | 3/10/2014 05:10:00 μ.μ. | 0 σχόλια

Το πρωί του Σαββάτου το τουρκικό πλοίο "Yusuf Cepnioglu" προσάραξε στις ακτές της Μυκόνου.  Υπό το συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, δόθηκε εντολή να σπεύσουν στην περιοχή ε/π της ΠΑ, πλωτό περιπολικό και ναυαγοσωστικό του Λ.Σ., καθώς και υπηρεσιακό όχημα Λ.Σ για παροχή συνδρομής.


Έντεκα από τα δεκατέσσερα μέλη του πληρώματος διεσώθησαν από ναυαγοσωστικό Λ.Σ και ένα ακόμη μέλος πληρώματος από ιδιωτικό μέσο που συνέδραμε, υπό το συντονισμό του ναυαγοσωστικού Λ.Σ. Άπαντες οι διασωθέντες  μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυκόνου για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Οι εναπομείναντες δύο, Πλοίαρχος και Υποπλοίαρχος, αρχικά παρέμειναν επί του πλοίου, με δική τους πρωτοβουλία, αναμένοντας οδηγίες της εταιρείας του πλοίου, αρνούμενοι να το εγκαταλείψουν, παρά τις επανειλημμένες κλήσεις του Ελικοπτέρου Super Puma της ΠΑ που ευρίσκετο στο σημείο. Ενώ το Super Puma είχε αποχωρήσει από το σημείο, παραμένοντας σε ετοιμότητα στη Μύκονο, επιδεινώθηκε  απότομα η κατάσταση του πλοίου, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των δύο ναυτικών. Τελικώς, παρελήφθησαν από MH-60 Seahawk του USN  που απονηώθηκε από το ελικοπτεροφόρο USS Bataan που βρίσκεται στo Αιγαίο.



Category: , , ,

0 σχόλια