Πυρπολητής 3/14 & 4/14

aviationlive | 5/27/2014 11:55:00 π.μ. | 0 σχόλια






Την ενεργοποίηση τμήματος του Νοτίου τομέως της Δυνάμεως Ταχείας Αντιδράσεως των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων του ΓΕΕΘΑ αποφάσισε σήμερα το πρωί αιφνιδιαστικώς ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, στο πλαίσιο της ασκήσεως «Πυρπολητής 3/14». 

Η ενεργοποίηση αυτή ήταν η πρώτη μετά το Πάσχα, περίοδο κατά την οποία δεν είχε σημειωθεί καμία δραστηριότητα, και έγινε σήμερα, την ίδια στιγμή που οι Τούρκοι ασκούνται στο Αιγαίο. Παράλληλα σε δύο από τους βασικούς σχηματισμούς της Δυνάμης "Δ", τη Διοίκηση Υποβρύχιων Καταστροφών του ΠΝ και τη 13η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων του ΣΞ, βρίσκονται σε εξέλιξη σημαντικές δραστηριότητες με εμπλοκή του προσωπικού τους... αποφοίτηση Σχολείου της ΔΥΚ για την πρώτη και τελετή για την προτομή του ιδρυτή του Ιερού Λόχου Συνταγματάρχη Χριστόδουλου Τσιγάντε, με όποιον «αντίκτυπο» μπορούσε να έχει αυτό στον επιχειρησιακό τομέα. 

Η εντολή δεν περιελάμβανε και μετακίνηση του συμμετέχοντος προσωπικού παρά μόνο φόρτωση του απαραίτητου υλικού στα διατιθέμενα για την άσκηση μέσα (ένα μεταφορικό αεροσκάφος C-130H Hercules, ένα ελικόπτερο CH-47SD Chinook, ένα αερόστρωμνο Zubr) και χρονομέτρηση όλης αυτής της διαδικασίας από τη στιγμή που η Διοίκηση Διακλαδικών Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ έστειλε το σήμα στις μονάδες (και εκείνες βεβαίως το έλαβαν και ενεργοποιήθηκαν αμέσως) μέχρι τη στιγμή που το υλικό αυτό φορτώθηκε και ασφαλίστηκε μαζί με το προσωπικό στα προαναφερθέντα μέσα.

Φωτογραφίες ΓΕΕΘΑ / Πηγή

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος ενεργοποίησε τμήμα της Δυνάμεως Ταχείας Αντιδράσεως του Νοτίου τομέως, στο πλαίσιο της ασκήσεως «Πυρπολητής 4/14».

Αυτή τη φορά μάλιστα, έδωσε στην άσκηση πλήρη αληθοφάνεια, αφού τη συνδύασε με τη μετακίνηση του Υπουργού Εθνικής Αμύνης Δημήτρη Αβραμόπουλου, των εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων και όλων των αρχηγών στη Κάρπαθο, προκειμένου να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης για τον θάνατο, από δολοφονική ενέργεια Τούρκου πιλότου, του Σμηναγού (Ι) Κώστα Ηλιάκη, στις 23 Μαϊου 2006.

Έτσι λοιπόν, με εντολή Κωσταράκου, νωρίς το πρωί ενεργοποιήθηκε αιφνιδιαστικώς τμήμα της Δυνάμεως Ταχείας Αντιδράσεως που με ένα ελικόπτερο CH-47D Chinook του 4ου Τάγματος Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού αερομεταφέρθηκε και αναπτύχθηκε στο αεροδρόμιο της Καρπάθου, όπου «εγκαταστάθηκε» και «ασφάλισε» το αεροδρόμιο, ώστε στη συνέχεια να φτάσει το μεταφορικό αεροσκάφος με τον υπουργό και τους αρχηγούς.

άλιστα, ευθύς μόλις ο Δ.Αβραμόπουλος εξήλθε από το C-130H της 356 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών που τον μετέφερε, έλαβε κανονική αναφορά από τον επικεφαλής της Δυνάμεως Ταγματάρχη των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού Ξηράς.
Τις πρωινές ώρες της 28ης Μαΐου, με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και στο πλαίσιο άσκησης ¨Πυρπολητής 4/14¨, ενεργοποιήθηκε τμήμα της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης του Νοτίου τομέα με σκοπό την άμεση αερομεταφορά και ανάπτυξη σε Νησί του Νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Category: , ,

0 σχόλια