Ισραήλ : Περικοπές Και Μείωση Των Εκπαιδευτικών Πτήσεων

aviationlive | 5/29/2014 12:11:00 μ.μ. | 2 σχόλια

Αντιμέτωπη με σκληρές περικοπές βρίσκεται η HHA (Heyl Ha'Aviar), καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση εκπρόσωπου τύπου των Ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων το εκπαιδευτικό έργο θα μειωθεί σημαντικά.

Οι αποφάσεις... έρχονται μια εβδομάδα μετά την άρνηση του Υπουργείου Οικονομικών για την αποδέσμευση κονδυλίου ύψους 215 εκατ.$ για την ελάχιστη/συρρικνωμένη εκπαιδευτική δραστηριότητα και των τριών κλάδων. 

Θύμα των περικοπών και τα AH-1 Cobra, το ρόλο των οποίων θα αναλάβουν MEA (C) HHA

Κατόπιν απόφασης του υπουργού άμυνας Moshe Ya'alon και του Αρχηγού των Eνόπλων Δυνάμεων Benny Gantz, αποφασίσθηκε από την επόμενη Κυριακή να ανασταλούν οι πτήσεις των εφέδρων χειριστών και να μειωθούν σημαντικά οι ώρες πτήσης των μονίμων χειριστών ΜΕΑ, ε/π, μεταγωγικών, και μαχητικών αεροσκαφών. Από τις περικοπές εξαιρέθηκε το FTS (Flight Training School).


Ταυτόχρονα ακυρώθηκε η αποστολή 10 μαχητικών αεροσκαφών στις ΗΠΑ για να συμμετάσχουν στη Red Flag όπως επίσης ακυρώθηκε μεγάλης κλίμακας άσκηση που θα διεξαγόταν το προσεχές διάστημα (πρόκειται πιθανότατα για την ''Collectors Item 14'' που είχε προγραμματισθεί για τον Ιούνιο).

Για τις περικοπές στις ώρες πτήσεων των Ιπταμένων έχουν εκφράσει το προβληματισμό τους απόστρατοι. Όπως υποστηρίζουν η παρατεταμένη "κρίση" θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στο αξιόμαχο της HHA.











Category: ,

2 σχόλια

  1. Philip says:

    Πρόσφατα διάβασα στην Πτήση ότι λόγω της δυνατότητας μεταφοράς ενός πυραύλου (δεν το θυμάμαι ακριβώς τον κωδικό) αναγκαστικά θα παραμείνουν σε υπηρεσία!
    Ή μήπως ήταν απόφαση μόνο για τα S και όχι για τα W?

  2. Γ.Μ. says:

    @Philip
    Πρόκειται για το βλήμα Spike-NLOS. Οι Ισραηλινοί δεν διαθέτουν ΑΗ-1W.