JAWTEX 14 : Οι Πρώτες Φωτογραφίες

aviationlive | 5/13/2014 11:06:00 π.μ. | 11 σχόλια

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η άσκηση JAWTEX 14 (Joint Air Warfare Tactical Exercise). Από την άσκηση δεν λείπουν και οι spotter που τράβηξαν τις πρώτες φωτογραφίες....

Αεροπορική βάση Schleswig, τα Block 52+ της 343Μ απογειώνονται (C) DAP

Tornado ECR της Luftwaffe (C) DAP

Hornet της FiAF (C) DAP

Η ΑΜΙ συμμετέχει με ΑΜΧ (C) DAP

Από την α/β του Wittmund επιχειρούν πέντε F-16 Block 50+ των 141 και 142 Filo (C) ojpictures

Luftwaffe Typhoon (C) ojpictures

 Πίσω από τα σύρματα... (C) DAP

(C) DAP





Category: , , , , , , ,

11 σχόλια

  1. Vasilis 07 says:

    Από τις μέχρι τώρα φωτό τουλ 3 από τα 5 F-16 της ΤΗΚ έχουν CFT (στην πρώτη τους παρουσία στο εξωτερικό).Αντίθετα τα F-16 της ΠΑ με εξαίρεση το διθέσιο που πέρασε τον Αντλαντικό για την Red Flad και το demo team, αποφεύγουν στο εξωτερικό τις CFT αν και έχουν περάσει 11+ χρόνια από την παραλαβή τους.

  2. Vasilis 07 says:

    Από βιασύνη δεν έκανα έλεγχο ,διόρθωσε σε παρακαλώ τον Ατλαντικό και την Flag.

  3. Ανώνυμος says:

    Θα έχει ενδιαφέρων να δούμε τα αποτελέσματα των F-16 Block 50+ Adv. των Τούρκων (με AIM-9X αυτοί, με AIM-2000 εμείς)... και αυτοί με CFT ενώ εμείς τα στελνουμε "καθαρά" (και τα δικά μας είναι η απλή έκδοση Block 52+, του 2003)

    ~SuperViper

  4. Επίσης και δική μου απορία, έχουμε δεί με CFT τα SUFA και τα 52+ των Πολωνών σε αποστολές εκτός συνόρων.

    Τα 50+ βγαίνουν "έξω" δεύτερη φορά
    http://www.aviationlive.org/search/label/tlp%2013-5#.U3IuKXYQVVU

    Τα τουρκικά πιθανότα έχουν το ρόλο των "κόκκινων", τα αεροσκάφη τους απογειώνονται από την α/β Wittmund όταν η πλειοψηφία των μαχητικών επιχειρεί από την α/β Schleswig.

    υγ.Vasili δεν μπορώ να παρέμβω στα σχόλια.

  5. Ανώνυμος says:

    αποτελέσματα γνωρίζουμε?

    Υ.Γ.:Δεν είναι μόνο 30 Blk 50+ αλλά και τα άλλα CCIP σε αυτό το επίπεδο, οπότε...

    ~SuperViper

  6. Δεν δημοσιοποιούνται στοιχεία της άσκησης.

  7. Ανώνυμος says:

    Πίσω από τα σύρματα... :-) Υπάρχουν οι τύποι που ξημεροβραδιάζονται. Έτσι φτάνουν και σε εμάς αυτές οι όμορφες φωτό. Εικόνες που δείχνουν πόσο μπροστά είναι σε νοοτροπία. Μπράβο τους. Μπράβο και σε σένα AviationLive που επέλεξες και αυτούς στις φωτό που ανέρτησες. Διονύσης

  8. Γ.Μ. says:

    Για τις CFT η απάντηση έχει να κάνει με την δυνατότητα υποστήριξης του συγκεκριμένου υλικού στις χώρες που μετασταθμεύουν κατά καιρούς τα ελληνικά F-16 Block-52+/M. Αν στις χώρες αυτές δεν υπάρχει η ανάλογη υποδομή (το συνηθέστερο) θα πρέπει να μεταφερθεί εξ ολοκλήρου από εδώ. Αυτό αποφεύγεται τόσο για λόγους κόστους όσο και φθοράς του υλικού. Προφανώς οι Τούρκοι και οι λοιποί δεν έχουν τέτοιους περιορισμούς...

  9. Vasilis 07 says:

    Αυτό που αναφέρει ο ΗΑF είναι η γνωστή επίσημη απάντηση από πλευράς ΠΑ. Από την άλλη οι Πολωνοί πχ που επίσης έχουν και σημαντική παρουσία στο εξωτερικό με τις CFT ε δεν έχουν και τις ίδιες δυνατότητες αερομεταφορών με την ΠΑ που να δικαιολογείται αυτό.

    Φέτος το demo team θα βρεθεί σε 3 ΅ξένες΅βάσεις Ostrava - Kleine Brogel - Gilze Rijen. Οι προηγούμενες παρουσίες αφορούν στην Radom όπου λόγω των τοπικών Block 52+ μπορεί να θεωρηθεί και μητρική βάση.Είμαι περίεργος να δω αν το demo team θα έχει CFT εκεί, βασικό χαραχτηριστικό διαχωρισμού του ελληνικού team από τα υπόλοιπα ευρωπαίκά F-16 solo display. Στο Florennes Air Show 2012 πάντως δεν είχε.

  10. Ax Ευρώπη... http://www.airplane-pictures.net/news.php?p=1424