Το RFI Για Τον Εκσυγχρονισμό Των F-16 Στο Ξένο Τύπο

aviationlive | 6/13/2014 12:27:00 μ.μ. | 7 σχόλια

Μία ανάρτηση στην ειδησεογραφική πύλη της εφημερίδας «Star Telegram» περιείχε και μία αναφορά εξαιρετικού ελληνικού ενδιαφέροντος, αφού αφορά τον στόλο των μαχητικών F-16  της ΠΑ. 

Greece, which has 140 F-16s, is expected to open up bidding for an upgrade contract this year, Bean said. Other countries considering upgrades include Singapore, Turkey, Egypt and Bahrain.

αναφέρεται στην ανάρτηση της 11ης Ιουνίου ότι δήλωσε ο John Bean, πρώην στέλεχος της Lockheed Martin και νυν αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής των παγκοσμίων προγραμμάτων μαχητικών της BAE Systems.


DSC00817

Διαβάζουμε στο Defencepoint : Η ΠΑ έχει εκδώσει μία τρισέλιδη αίτηση για πληροφορίες (RFI: Request For Information) για τον εκσυγχρονισμό του στόλου των μαχητικών F-16 Fighting Falcon που σήμερα διαθέτει. 

Με βάση πληροφορίες τα βασικά στοιχεία του RFI είναι τα ακόλουθα:

α) Ζητούνται τεχνικά και οικονομικά στοιχεία για τον εκσυγχρονισμό του συνόλου των μαχητικών F-16 και όλων των εκδόσεων (Block 30, Block 50, Block 52+, Block 52+ Advanced) που επιχειρεί η Πολεμική Αεροπορία.

β) Ζητείται η υποβολή προτάσεων εκσυγχρονισμού με ή χωρίς την εγκατάσταση ραντάρ AESA για μέρη ή και για το σύνολο του στόλου.

γ) Ζητείται η υποβολή προτάσεων για την αξιοποίηση των διαφόρων συστημάτων, υποσυστημάτων και συγκροτημάτων των μαχητικών που θα εκσυγχρονιστούν σε μαχητικά παλαιότερων εκδόσεων καθώς και η αγορά από τον υποψήφιο ανάδοχο όσων θα απομείνουν αδιάθετα.

Read more here: http://www.star-telegram.com/2014/06/11/5893188/at-alliance-bae-systems-challenges.html#storylink=cpy

Category: ,

7 σχόλια

  1. Ανώνυμος says:

    156-157 F-16 έχει, όχι 140

  2. Ανώνυμος says:

    Άντε να δούμε τις απαντήσεις στο RFI..να αρχίσουμε τα όνειρα..

    Προβοκάτωρ

  3. Ανώνυμος says:

    Είναι μονόδρομος....και θα γίνει....ξεχάστε νέο μαχητικό όμως...για τα επόμενα 10 χρόνια

  4. Ανώνυμος says:

    Ωραία τα δικά μας, αλλά όταν αναφέρει Turkey τί εννοεί; Επιπλέον αναβάθμιση πέρα απ' το CCIP;

    Orion

  5. Ανώνυμος says:

    F-16V AESA RADAR

    δεν πρόκειτε να ΞΑΝΑ-γίνει αναβάθμιση

  6. Philip says:

    Η πρόταση πάντως που έκανε ο φίλος απο εδώ (να με συγχωρέσει που δεν θυμαμαι το όνομα του) όπου θα εκσυγχρονίζαμε τα καινούρια Block52M και 52 με ΑΕSA κλπ ενώ θα κρατούσαμε το υλικό απο τα παραπανω αεροσκάφη για τον εκσυγχρονισμό (σχεδόν τζάμπα δηλαδή) για κάποιων block 50.

    @aviationlive αν έχεις το link απο το συγκεκριμένο άρθρο σε παρακαλώ να το ξαναβάλεις.

  7. http://hellarmforces2010.blogspot.gr/2013/06/f-16.html