Ξανά Στον Αέρα Το ''2509'' Της 384 ΜΕΔ

aviationlive | 7/16/2014 04:14:00 μ.μ. | 5 σχόλια

Και πάλι στον άερα βρέθηκε το "2509", τρία χρόνια μετά την άφιξη του στις εγκαταστάσεις της Eurocopter España. Το Super Puma είχε πετάξει τo 2011 ως το Αλπαθέτε, για να υποβληθεί στη προβλεπόμενη από το κατασκευαστή 12ετή συντήρηση γιατί εδώ δεν μπορούσαμε να συντηρήσουμε τα ελικόπτερα (βλέπε το άρθρο του Ανδρέα Κούτρα).
Το πολύτιμο εναέριο μέσο για την Έρευνα και Διάσωση, μέχρι πρόσφατα βρισκόταν στην Ισπανία ''λυμένο'' με τις σχετικές εργασίες να έχουν σταματήσει καθ' υπόδειξιν της NAMSA.
 
030714 002r
To "2509" πραγματοποιεί δοκιμές στο έδαφος (C) Pablo Rada
Στις φωτογραφίες που μας έστειλε ο φίλος μας ο Pablo Rada, βλέπουμε το "2509" το οποίο στις αρχές του μήνα πραγματοποίησε "ground run" για να ακολουθήσει στις 8 Ιουλίου η πρώτη δοκιμαστική πτήση...

080714 004r
(C) Pablo Rada

080714 016r
(C) Pablo Rada

Category: ,

5 σχόλια

  1. Ανώνυμος says:

    To Jatun Puma ειναι πιο ομορφα βαμμενο.

  2. Ανώνυμος says:

    Τσιμούχα διαφωνώ!!!!!Μου θυμίζω ρουμάνικο.......τες πα θα αναφέρω ότι των Σπαρτιατών προχωρά.....Δεν έχω διαβάσει κάτι με ακρίβεια, αλλά είδα ιδίοις όμασι ότι το θέμα προχωρά.Ας ελπίσουμε να μην ειναι πολύ σαραβαλιασμένα ώστε να πετάξουν αρκετό καιρό.observer

  3. Ανώνυμος says:

    Για το φυσικο περιβαλλον της Βολιβιας μια χαρα ειναι το καμουφλαζ,τα δικα μας τα σωζει η λωριδα του SAR,αν δεν ειχαν και αυτη θα ηταν πολυ μουντα(βεβαια αυτα ειναι προσωπικα γουστα).Για να μπουν και οι 8 Σπαρτιατες σε πληρη υπηρεσια θα περασει αρκετος καιρος,η ειρωνεια ειναι οτι αυτα αγοραστηκαν για να ελαφρωσει το προγραμμα των C-130 και τελικα εγινε το αντιθετο.Ειναι σαν να παιρνω ενα δευτερο μικρο αμαξι( για μεσα στην πολη,)ωστε να μην κυκλοφορω συνεχεια με την μαουνα και στο τελος το μονο αμαξι με το οποιο να κυκλοφορω να ειναι η μαουνα,και το μικρο να το εχω μονιμα στα συνεργεια.

  4. Πάντως για τα Super Puma, κατα την γνώμη μου σαν βαφή δεν υπάρχει καλύτερη από την ήδη υπάρχουσα δίχρωμη παραλλαγή μπλε και γκρι των δικών μας.
    Πραγματικά τους ταιριάζει

  5. Το 2509 ξεκίνησε το ταξίδι της επιστροφής.