Ramstein Guard 8

aviationlive | 9/26/2014 08:56:00 π.μ. | 5 σχόλια

Από την Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου θα βρίσκεται σε εξέλιξη στον Ελληνικό, τον Βουλγαρικό και τον εναέριο χώρο της Ρουμανίας η ΝΑΤΟική άσκηση ηλεκτρονικού πολέμου με την ονομασία Rammstein Guard 8. Στην άσκηση συμμετέχουν Eurofighter και Tornado της ΑΜΙ (Aeronautica Militare Italiana) τα οποία έχουν μετασταθμεύσει στην α/β Graf Ignatievo. Πληροφορίες για την Ελληνική συμμετοχή (εφόσον υπάρχει) δεν είναι διαθέσιμες.

Απώτερος σκοπός της άσκησης είναι να καταστήσει ικανά τα πληρώματα και το προσωπικό εδάφους ώστε να επιχειρούν σε περιβάλλον ηλεκτρονικών παρεμβολών.

Category: , ,

5 σχόλια

  1. ενα tornado επεσε γιατι πετουσε κοντα σε κεραια

    Tornado crash occured on 6th July 1984 near Munich, Germany. A West German Tornado crashed after flying close to a powerful VOA transmitter.

    http://www.pprune.org/military-aviation/273376-gaf-tornado-loss-80s-due-hirta-flyby.html

  2. Ανώνυμος says:

    .....on 6th July 1984

    mcair, τί σχέση έχει με την άσκηση Rammstein Guard 8, ένα ατύχημα που έγινε το 1984 (πριν 30 χρόνια) ?????

  3. οτι ο ηλεκτρονικος πολέμος μπορει να καψει το fly by wire
    στην άσκηση συμμετέχουν Tornado ,συνειρμός
    στη πτηση διαβασα οτι τα phased array radar μπορουν να χρησιμοποιηθουν επιθετικα
    (zapping)

  4. Η διακλαδική ΝΑΤΟϊκή άσκηση “Ramstein Guard 2014” διεξάγεται αυτές τις μέρες στο Στρατόπεδο Παπάγου, εκ παραλλήλου με τη μεγάλη διακλαδική άσκηση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων «Παρμενίων 2014», και μάλιστα με την παρουσία ξένων αξιωματικών, από τους οποίους ο ένας είναι Τούρκος!

    Η αποκάλυψη αυτή έγινε σήμερα συμπτωματικώς, καθώς κάτι τέτοιο δεν είχε – τουλάχιστον ως τώρα – ανακοινωθεί ούτε επισήμως ούτε και ανεπισήμως, όταν πέσαμε «πρόσωπο με πρόσωπο» με Γερμανό αξιωματικό ο οποίος φορούσε τη χαρακτηριστική στολή παραλλαγής «Κεντρικής Ευρώπης» των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδος του.

    Ρωτώντας λοιπόν στο ΓΕΕΘΑ πληροφορηθήκαμε ότι πρόκειται για τη διακλαδική άσκηση Ηλεκτρονικού Πολέμου “Ramstein Guard 2014”, η οποία πραγματοποιείται από το ΝΑΤΟ σε ετήσια βάση, που ως τώρα πραγματοποιείτο από το CAOC-7 της Λαρίσης το οποίο – ως γνωστόν – δεν υφίσταται πλέον. Πέρσι η άσκηση αυτή πραγματοποιήθηκε στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) επίσης στη Λάρισα και φέτος διεξάγεται με διακλαδικό «μανδύα» από το ΓΕΕΘΑ στο «Πεντάγωνο».

    Συμφώνως δε με αρμόδια πηγή του ΓΕΕΘΑ, η οποία ερωτήθη σχετικώς, περί της ταυτοχρόνου διεξαγωγής των δύο ασκήσεων, με «καρδιά» τον ίδιο χώρο, μας είπε ότι αυτό αποτελεί σύμπτωση. «Η άσκηση “Ramstein Guard 2014” έτυχε να συμπέσει χρονικώς με τον «Παρμενίωνα», καθώς ο τελευταίος ως γνωστόν μετατέθηκε κατά μία εβδομάδα αργότερα από αυτόν που αρχικά είχε ορισθεί. Δεν υπάρχει καμία ταύτιση μεταξύ τους», μας διευκρίνισε χαρακτηριστικώς.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η άσκηση διευθύνεται από μικτό επιτελείο, στο οποίο συμμετέχουν Έλληνες επιτελείς και τέσσερις ξένοι συνάδελφοί τους (από ΗΠΑ, Γερμανία, Βρετανία και Τουρκία) ενώ επίσης σε αυτήν συμμετέχουν και μαχητικά αεροσκάφη πολεμικών Μοιρών του ΑΤΑ σε αποστολές COMAO.

    http://www.parapolitika.gr/parapolitikablog/%CE%BA%CE%BF%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82/%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1...-%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF

  5. Philip says:

    Μπορούμε να μάθουμε αν έχουμε και Τούρκο στο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στην Λάρισα; Γιατί κάτι τέτοιο άκουσα και αναρωτιέμαι...