Συντριβή Του Αεροσκάφους Του Jurgis Kairys

aviationlive | 9/24/2014 07:48:00 μ.μ. | 5 σχόλια

Ο χειριστής του ακροβατικού αεροσκάφους Su-26 (Su-31 κατ'άλλες πηγές) Jurgis Kairys, που είχε απογειωθεί από την Καβάλα με προορισμό το Τατόι, έχασε τον έλεγχό του πάνω από τη θάλασσα, στο ανατολικό άκρο της Χαλκιδικής. Όπως μετέδωσε η ΝΕΡΙΤ, το μονοκινητήριο αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την Καβάλα με προορισμό το Τατόι.

Jurgis Kayris / SU-31
Φωτογραφία Αρχείου

Ήταν περί τις 15:30, όταν το αεροσκάφος απογειώθηκε από την Καβάλα. Το στίγμα του στα ραντάρ χάθηκε περί τις 16:00. Αμέσως «σηκώθηκαν» ελικόπτερα Super Puma και αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, για να το εντοπίσουν.


Διάσωση Κυβερνήτη SU-26 από Ελικόπτερο Super Puma της ΠΑ from Hellenic Air Force on Vimeo.

Τελικά, όπως έγινε γνωστό αργότερα το απόγευμα της Τετάρτης, τα συντρίμμια του αεροσκάφους εντοπίστηκαν στη θάλασσα της Χαλκιδικής, ενώ ο πιλότος περισυνελέγη σώος και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Category: , ,

5 σχόλια

  1. gvla says:

    Η ανακοίνωση από την ΠΑ

    http://www.haf.gr/el/news.asp?id=9339

  2. O J. Kairys ήταν http://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/juroje-suduzo-j-kairio-lektuvas.d?id=65941074

  3. Θα ήταν μεγάλη τραγωδία ένας ακόμα τετοιας παγκόσμιας κλάσης ακροβάτης πιλότος να χαθεί έτσι άδοξα και αποτελεί μεγάλη και με διεθνείς προεκτάσεις επιτυχία - διαφήμιση για την ΠΑ και κατ΄επέκταση για την Ελλάδα η διάσωσή του. Συγχαρητήρια γιατί πρέπει να τα λέμε κι αυτά!

  4. Έχεις δίκιο Βαγγέλη από το ξερό copy paste δεν το αναφέραμε.

  5. Ανώνυμος says:

    Ο ΚΑΪΡΗΣ είπε ότι χρειάστηκαν 2 ώρες και 40 λεπτά για να τον ανασύρουν ενώ είχαν περάσει 2 φορές από πάνω χωρίς να τον δούν. Η ανακοίνωση της ΠΑ αναφέρει 50 λέπτη αντίδραση με αποτέλεσμα, από την απογείωση του ελικοπτέρου, πράγμα που σημαίνει ότι ο μηχανισμός έκανε 1 ώρα και 40 λεπτά(+10 η ετοιμασία της απογείωσης) για να δούμε αποτελέσματα(δηλαδή να σηκωθεί το PUMA). Καταρχήν 4 μίλια νότια του Αράπη έπρεπε να είχαν δράσει πλωτά του λιμνικού εντός μισής ή μιας ώρας.Νομίζω ότι κάτι δεν πάει καλά(ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΙΛΑΩ) όταν σηκώνεται ελικόπτερο του μεγέθους PUMA και όταν ο μηχανισμός έχει αργήσει τόσο(ταχύτητα αντίδρασης του μηχανισμού διάσωσης,όχι της ΠΑ).observer