Επανεκκίνηση Της Κούρσας Του Διαστήματος

aviationlive | 11/14/2012 09:12:00 μ.μ. | 0 σχόλια

 Όλο και πιο κοντά σε νέα επανδρωμένη αποστολή στο φεγγάρι φένεται να είναι η NASA καθώς εδώ και καιρό διαρρέεται ότι θέλει να εξερευνήσει τη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης και να κατασκευάσει επανδρωμένο "φυλάκιο".

 Το 2010, ο πρόεδρος Ομπάμα φέρεται να είχε δώσει έγκριση στην NASA, ώστε να εργαστεί για μια επανδρωμένη αποστολή σε αστεροειδή το 2025, και μια επανδρωμένη αποστολή στον Άρη μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2030.

@ wiki
 Στη Κούρσα του διαστήματος έρχεται να προστεθεί ένας ακόμη παίκτης, η φιλόδοξη Κίνα με το διαστημικό πρόγραμμα της να αποτελεί σύμβολο του ανερχόμενου ηγετικού προφίλ της σε παγκόσμιο επίπεδο, και απόδειξη τεχνολογικής της υπεροχής.

Οι προθέσεις της για μια επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη έως το 2025, έγιναν γνωστές σε "white paper" που εξέδωσε  η κυβέρνηση αλλά και στο συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος που ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα στο Πεκίνο.

 Στο δεύτερο μισό του 2013 η Κίνα θα εκτοξεύσει και θα προσεληνώσει το πρώτο της ρομποτικό και πυρηνοκίνητο όχημα στο φεγγάρι με την αποστολή Chang'e 3. Οι προηγούμενες αποστολές Chang'e 1 και 2 το 2007 και το 2010 βρέθηκαν σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη αλλά δεν προσελήνωθηκαν.





Category: , ,

0 σχόλια