Η Ν.Κορέα Τιμά Έλληνα Βετεράνο

aviationlive | 11/16/2012 01:42:00 μ.μ. | 5 σχόλια

 "Πρέσβης της Ειρήνης" ονομάστηκε με επίσημη διακήρυξη της Δημοκρατίας της Νοτίου Κορέας, ο Σμήναρχος ε.α. της Πολεμικής Αεροπορίας Ευάγγελος Μπέλτσιος*. Ο τότε Ανθυποσμηναγός (ΜΗ) συμμετείχε στο ΕΚ.Σ.Ε. τη περίοδο 06.09.53 - 03.06.54.

Tο προσωπικό αεροσκάφος του Αμερικάνου Στρατηγού Van Fleet (C) HAF

 Το Εκστρατευτικό Σώμα Ελλάδος που στάλθηκε στην Κορέα τον Νοέμβριο του 1950, περιέλαβε στη δύναμή του ένα ενισχυμένο Τάγμα Πεζικού και ένα Σμήνος της Αεροπορίας, το 13ο Σμήνος Μεταφορών, με αεροσκάφη C-47 Dakota.

 Το Σμήνος αποτελείτο από επτά αεροσκάφη της 355 Μοίρας Μεταφορών, τα Dakota δημιουργώντας αερογέφυρα, μεταφέροντας υλικά και τραυματίες.
 
Πηγή

* στo βιβλίο "Ελληνικά Φτερά στον Πόλεμο της Κορέας" αναφέρεται σαν Μπέλτσος.

Category: ,

5 σχόλια

  1. Ανώνυμος says:

    Κύριε συντάκτη του άρθρου για τον κ. Μπέλτσιο είσαι ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ.
    Ο πόλεμος της Κορέας ετελείωσε την 27η ΙΟΥΛΙΟΥ 1953, και εκει τελειώσαν και οι επιχειρήσεις.
    Ο Σμήναρχος [μηχανικός εδάφους] ε.α Ευάγγελος Μπέλτσιος όντως πήγε στην Κορέα αλλά την 6η Σεπτεμβρίου 1953 όταν ο πόλεμος είχε τελειώσει οριστικά, από την 27η Ιουλίου του Ιδίου έτους.
    Ο κ. Μπέλτσιος τη σχέση έχει με τον Ιωάννη Μπέλτσιο γραμματέα του Τσοχατζόπουλου; Μήπως είναι γιός του; ΝΤΡΟΠΗ

  2. Ο κος Βάλλας που "μετέδωσε" την είδηση λίγο δύσκολο να σας απαντήσει από εδώ.Εαν έχετε στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η είδηση της ονομασίας του Σμήναρχου σε "Πρέσβη της Ειρήνης" είναι ψευδή ευχαρίστως να τα αναρτήσω.

  3. Ανώνυμος says:

    Κύριε συντάκτη,
    Ολοι οι βετεράνοι πιλότοι που πήγαμε στην Κορέα,αλλά και όλοι οι ιπτάμενοι Αεροναυτίλοι, Ασυρματιστές, και ειδικά στην Α΄και Β΄ και Γ΄αποστολή της Ελληνικής Βασιλικής Αεροπορίας του Εκστρατευτικού Σώματος Ελλάδος στην Κορέα, που έφαγε όλο το μπαρούτι ΓΕΛΑΜΕ με τα καμώματά των συντακτών που γράφουν οι [[μεταδίδουν]] τέτοιες ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΣ ειδήσεις. Η ιστορία κ.κ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ συντάκτες είναι μόνο μία και δεν αλλάζει.
    Δεν πρόκειται να ανοίξουμε μαζί σας αλληλογραφία, διότι θα μας πείτε, θα σας πούμε, και δεν θα τελειώσουμε ποτέ. Με ΑΝΗΔΕΟΥΣ δήθεν [[συντάκτες]] και ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΥΣ δήθεν [[αεροπόρους]] δεν πρόκειται ν' ξανασχοληθούμε. Αντε γειά σας.

  4. Κύριε ανώνυμε

    Ο κός Μπέλτσιος ήταν στο ΕΚΣΕ ναι ή όχι; Η δημοκρατία της Ν.Κορέας τον τιμά ναί ή όχι; Η εφημερίδα τον χαρακτηρίζει "αεροπόρο" (μάλλον με την ευρύτερη έννοια), το διόρθωσα κατά τη σύνταξη του κειμένου και πρόσθεσα τον βαθμό την ειδικότητα του και το διάστημα συμμετοχής του στο ΕΚΣΕ, βάση στοιχείων από το βιβλίο "Τα Ελληνικά Φτερά Στο Πόλεμο Της Κορέας" που εξέδωσε ο ΠΑΣΥΒΕΤΑ. Στο παρόν Blog που είδατε να γράφονται ανακρίβειες για να τις διορθώσω άμεσα; Σας ζήτησα να μου αποστείλετε e-mail για τις ενστάσεις σας προτιμήσατε το σχόλιο στις 19 Νοεμβρίου 2012 6:42 π.μ.

    Κύριε ανώνυμε επειδή το γενικεύετε, εκπροσωπείτε μόνο τον εαυτό σας όσο για τους "δήθεν συντάκτες", το παρόν blog δεν είναι εφημερίδα δεν είναι περιοδικό ούτε παρέχονται υπηρεσίες επι πληρωμή. Αλλά το πρόβλημα σας είναι άλλο και αφορά το διαχωρισμό σε ιπτάμενους-μηχανικούς και τη συμμετοχή στο ΕΚΣΕ πριν 06/53 και μετά, εδώ το σφάλμα είναι αποκλειστικά δικό μου έπρεπε να "αφήσω" το πρώτο σας μύνημα-υβρεολόγιο! Και ο αναγνώστης θα "καταλάβαινε" και θα είχαμε γλιτώσει από την ανώφελη συζήτηση.




  5. Ανώνυμος says:

    δυστυχως-εχετε-θαψει-επιμελεστατα-το-ονομα-αθανασιος-πασχαλιδης....!