''Eurofight'' : Γαλλόιταλική Συνεκπαίδευση

aviationlive | 11/26/2012 06:02:00 μ.μ. | 0 σχόλια


 Από τις 20 έως τις 23 Νοεμβρίου η 115 ΒΑ Oragne φιλοξένησε Typhoon της 37° Stormo (Α/Β Τrapani Σικελία),  για να συνεκπαιδευτούν στην εναέρια μάχη. Το ζευγάρι των Typhoon που συμμετείχε στην "Eurofight" πέταξε απέναντι από τα Mirage 2000 C της 2/5 "Île-de-France", αρχικά σε set up 2 εναντίων 2 και αργότερα σε πιο περίπλοκα σενάρια. Η συνεκπαίδευση θα συνεχιστεί με την άφιξη τετράδας "Τυφώνων" σε Γαλλικό έδαφος από 27 έως 29 Νοεμβρίου.

Τα δύο Typhoon ανήκουν στη 18 Stormo, μοίρα η οποία παρέλαβε τα αεροσκάφη μόλις πριν ένα μήνα.
 Οι συνεκπαιδεύσεις μεταξύ των δύο χωρών δεν είναι σπάνιες, αυτή τη φορά όμως οι Γάλλοι κράτησαν "πίσω" τα Rafale μάλλον για να αποφύγουν τις "συγκρίσεις". Δεν έχει περάσει καιρός από το πόλεμο δηλώσεων μέσω των περιοδικών Eurofighter World και Air & Cosmos, με το πρώτο να φιλοξενεί δηλώσεις Ιταλών χειριστών : Ακόμη προσπαθούν να καταλάβουν που βρισκόμασταν όταν τους κλειδώναμε, καθώς πετούσαμε πολύ ψηλότερα από τα όρια του φακέλου πτήσης του Rafale και το δεύτερο να απαντά : Λόγια του αέρα χωρίς επιχειρήματα.


 Δυστυχώς, φωτογραφίες  με "Ελληνικό ενδιαφέρον" των 2000 C (ραντάρ RDI) δεν αποδεσμεύτηκαν. Σε  παλαιότερο άρθρο της ADLA γινόταν λόγος για αντικατάσταση των 530D από πυραύλους MICA ενώ παρόμοια αναφορά γινόταν  από την Πτήση για τα Ελληνικά Mirage 2000 : Το απόθεμα των πρώτων (Magic 2) φέρεται να έχει «κλείσει τον κύκλο ζωής» του (έχοντας υποστεί και ενδιάμεσες επαναπιστοποιήσεις) και «αναλώνονται» σταδιακά σε βολές. Τα M2000EGM μεταπίπτουν σε MICA IR.

Πηγή

Category: , ,

0 σχόλια