Ατζαμήδες Χειριστές Ή Εκτελεστικά Όργανα Του Σχεδίου ''Balyoz''

aviationlive | 11/30/2012 08:32:00 μ.μ. | 3 σχόλια

@liveleak
O εισαγγελέας Mustafa Bilgili που χειρίζεται υποθέσεις τρομοκρατίας ζήτησε τη κλήτευση δύο χειριστών της 111 Filo. Το πλήρωμα του Terminator 2020 τον Οκτώβριο του 2004 είχε πετάξει τόσο χαμηλά που "ξύρισε" το μιναρέ τζαμιού στην Άγκυρα. Το περιστατικό θα μπορούσε να είναι ένα από τα πολλά περιστατικά που εμπλέκεται η THK αν το τζαμί δεν βρισκόταν μόλις 200 μέτρα από την κατοικία του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν. 

Στις 27 Οκτωβρίου ο Ταγίπ Ερντογάν προετοιμαζόταν για τη συνεδρίαση του εθνικού συμβουλίου ασφαλείας (αντίστοιχο του ΚΥΣΕΑ), όταν πληροφορήθηκε το συμβάν. Πήγε ο ίδιος στο τζαμί Aksa στη περιοχή Keçiören Subayevleri, μίλησε με τον ιμάμη και περισυνέλεξε θραύσματα του Phantom αλλά και του μιναρέ. Την ίδια μέρα στο συμβούλιο, απαίτησε εξηγήσεις από τον τότε αρχηγό της αεροπορίας, όταν ο Ibrahim Firtina *1 ο οποίος αρνήθηκε την ύπαρξη του περιστατικού, ο Ερντογάν του έδειξε τα θραύσματα.

Από τα θραύσματα τραυματίσθηκαν δύο άτομα στο έδαφος.
Αργότερα η THK με δημόσια ανακοίνωση της έκανε γνωστό το συμβάν ενώ παράλληλα ξεκίνησε έρευνα, το πόρισμα της οποίας χαρακτήριζε το περιστατικό σαν "ακούσια επαφή - ατύχημα". Η ΤΗΚ απέστειλε το προϊόν της έρευνας της και το συναφές υλικό στον εισαγγελέα. Ο εισαγγελέας  Bilgili, πέρα από το υλικό που του παραχώρησε η αεροπορία, αναζήτησε στοιχεία και στο κοσμικό δωμάτιο *2. Η εισαγγελική έρευνα ερχόταν σε αντίθεση με το πόρισμα της ΤΗΚ, καθώς το βίντεο και οι συνομιλίες που βρέθηκαν, έδειχναν ότι Phantom "στόχευε" το μιναρέ όπως αναφέρουν τα - κατευθυνόμενα - δημοσιεύματα. O Mustafa Bilgili ζήτησε και πήρε τα στοιχεία του πληρώματος και οι δύο χειριστές αναμένεται να καταθέσουν σχετικά με την "αποστολή" ενώπιον του εισαγγελέα, τις προσεχείς ημέρες . 



Με τον γνωστό "Τουρκικό" τρόπο, η αεροπορία διέρρευσε στο Dailymotion το Σεπτέμβριο του 2010 το παραπάνω βίντεο, σε μια προσπάθεια διάλυσης των σεναρίων συνομοσίας, επιβεβαιώνοντας όμως την ατζαμοσύνη των χειριστών. Στις συνομιλίες ακούγεται ο αρχηγός σχηματισμού να διορθώνει τη πορεία των αεροσκαφών, ενώ στα πληρώματα συμμετέχει και μια "γυναίκα". 

 Άρθρα της περιόδου ανέφεραν πως η αεροπορία ανέλαβε να αντικαταστήσει τη κατεστραμμένη ημισελήνο με χρυσή, ενώ σαν ένδειξη ευγνωμοσύνης για την μη απώλεια ανθρώπινης ζωής, οι "γείτονες" σκόπευαν να θυσιάσουν αρνί κατά την ισλαμική παράδοση. Τα δύο "ταλέντα", ο Υποσμηναγός Erkin Uyar και η Υποσμηναγός Ayşegül Akgül, προκάλεσαν ζημιές στο αεροσκάφος ύψους 450.000 $.

Το συμβάν πήρε διαστάσεις και πυροδότησε συζητήσεις στη Τουρκία, ενώ υπήρξαν και ισχυρισμοί πως αποτελούσε μέρος του σχεδίου "Βαριοπούλα" που αποκάλυψε το 2010 η εφημερίδα Taraf. Η ΤΗΚ υποστήριξε πως η τριάδα αεροσκαφών F-4E 2020 απογειώθηκε από το Eskisehir και πραγματοποιούσε δοκιμαστική διέλευση για την παρέλαση της 29ης Οκτωβρίου ( Ημέρα Δημοκρατίας ), ο Πτέραρχος Kursat Atilgan - σήμερα εν αποστρατεία - είχε δηλώσει πως τα Phantom πετούσαν σε χαμηλό ύψος καθώς οι χειριστές προσπάθησαν να αποφύγουν ένα αετό...
 
Πηγή


1 : Κρίθηκε ένοχος για την απόπειρα πραξικοπήματος, εκτίει 20 ετή ποινή φυλάκισης.

2 : Αρχείο απόρρητων στρατιωτικών εγγράφων που φυλάσσεται στη διοικηση ειδικών δυνάμεων.
 

Category: , ,

3 σχόλια

  1. Το μόνο σίγουρο, το Phantom δε σπάει.

  2. Ανώνυμος says:

    Τιποτε δεν καταλαβε το "ιπταμενο τουβλο". Συνεχισε την πτηση του με ελαφρα ανοδο. Η γκομενα φοβηθηκε λιγο , κι'αυτο ηταν ολο. Απο την αλλη, εαν το συμβαν ηταν οντως προσχεδιασμενο , οι τουρκαλαδες , κοσμικοι ή ισλαμιστες , ειναι απιστευτα φανατικοι...
    Manolis

  3. Ανώνυμος says:

    Εγώ πριν λίγους μήνες είχα στείλει το βίντεο σε έναν Τούρκο...
    Μου είπε ότι είχε πολύ ομίχλη και δεν μπορούσε να δει.

    Ότι να'ναι.
    Αναπηρία στο φουλ.