Τουρκία : Αποσύρονται Τα F-5

aviationlive | 3/22/2013 07:17:00 μ.μ. | 6 σχόλια


Σύμφωνα με δημοσιεύμα της Hurriyet, εντός του έτους θα αποσυρθούν τα Τουρκικά F-5 εξαιρουμένων εκείνων του ακροβατικού σμήνους Türk Yıldızları. Το ρόλο των εκπαιδευτικών προκεχωρημένης εκπαίδευσης της ΤΗΚ θα αναλάβουν τα 55 T-38 που ήδη εκσυγχρονίζονται υπό το πρόγραμμα ARI.


Το πιλοτήριο του F5-2000

Την περασμένη δεκαετία, 48 F-5 είχαν περάσει από εκτεταμένο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού, συνολικού κόστους 75 εκάτ. $ προκειμένου να αναλάβουν καθήκοντα Εκπαίδευσης Εισαγωγής σε Μαχητικά (LIFT). Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσεις, κάτω από την επίβλεψη της ΙΑΙ εκσυγχρονίσθηκαν τα ηλεκτρονικά του αεροσκάφους ενώ επεκτάθηκε το όριο ζωής των F-5 με δομική αναβάθμιση.

Πηγή




Category: ,

6 σχόλια

  1. Ανώνυμος says:

    Ψαχνουμε ακομα εκσυγχρονισμενα F-5?
    Manolis

  2. Manolis says:

    Οχι, καθολου καυστικος. Σοβαρα το λεω, μαλιστα αμα φτιαξουμε κανα 2 ωραια τζαμια στη Αθηνα, μπορει ο πολυχρονεμενος (Ερντογαν) να μας τα δωσει και τσαμπα...

  3. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα κανιβαλιστουν ή αν θα παραχωρηθούν πακέτο με ορισμένα F-4, σε χώρα στα βόρεια σύνορα μας...

  4. Manolis says:

    Eγκρινω και επαυξανω, να τα παρουν , θα τους χρησιμοποιησουμε ως ... agressors. Με πραγματικα πυρα , χαχα! (σιγα μη παρουν Φαντομ, θελει πολλα κιλα...καρυδια να μαθεις εξ'αρχης να το συντηρεις και να το πετας πλεον).

  5. Από το Air International 05 2013

    133 Filo and 134 Akrotim Filo (aka Turkish Stars).

    Τα F-5 της 133 Filo θα αποσυρθούν τον Ιούλιο.

    Για την 134 Filo Τουρκικά Άστρα υπάρχει η σκέψη να εξοπλιστεί με Hurkus.