Πρόταση Της LM Για 4 Αεροσκάφη Ναυτικής Συνεργασίας

aviationlive | 3/07/2013 06:21:00 μ.μ. | 1 σχόλια

Τη πρόταση της παρουσίασε η Lockheed Martin σε press day, για την κάλυψη των αναγκών του Πολεμικού Ναυτικού σε ΑΦΝΣ (C) LM
Το ΠΝ σε συνεργασία με το USN και την LM θα επιλέξουν τα τέσσερα "καλύτερα" διαθέσιμα προς παραχώρηση P-3C. Για τη κάλυψη των άμεσων αναγκών, σε δύο από αυτά θα εκτελέστει μια σειρά επιθεωρήσεων ώστε να επέκταθεί το όριο ζωής τους κατά 1000 ώρες πτήσης. Tα άλλα δύο αεροσκάφη θα περάσουν από ολοκληρωμένο πρόγραμμα, πλήρους δομικής αναβάθμισης που θα περιλαμβάνει την τοποθέτηση νέων πτερύγων, lower center wing box και οριζόντιο ουραίο. Παράλληλα οι δομικές παρεμβάσεις, η αντικατάσταση δομικών υλικών και η τοποθέτηση αναβαθμισμένων κινητήρων, θα δώσει στο αεροσκάφος 15.000 ώρες πτήσης ( 20 χρόνια ). Τέλος Ελληνική εταιρία θα αναλάβει την συντήρηση των υπαρχόντων ηλεκτρονικών συστημάτων και την ανάπτυξη νέου "mission system". Με την παράδοση στο ΠΝ των δύο πλήρως αναβαθμισμένων αεροσκαφών θα ακολουθήσει πλήρης εκσυγχρονισμός και για τα πρώτα δύο P-3C.
 
Το κόστος του προγράμματος θα αγγίξει τα 250 εκατ.$ και προβλέπεται η επανεκπαίδευση και πιστοποίηση των πληρωμάτων και του τεχνικού προσωπικού. Το κόστος του πακέτου υποστήριξης (εγκαταστάσεις, εξοπλισμός εδάφους, ανταλλακτικά κλπ) δεν έχει συνυπολογιστεί.
Αρχικό κείμενο HBS

Σε ανάλογη προτάση έχει προχωρήσει η ΙΑΙ ενώ υπάρχει και το Γαλλικό πακετο που περιλαμβάνει 4 Atlantique 2 .

Category: ,

1 σχόλια

  1. Την Πέμπτη 07 Νοεμβρίου 2013, πραγματοποιήθηκε στο ΓΕΝ συνάντηση αρμόδιων επιτελών με τους εκπροσώπου της εταιρείας ISI (Interoperability Systems International Hellas Α.Ε.) κ.κ. Δ. Καρατζάβελος, Γ. Παπαβασιλείου, Β. Κλής και Ν. Καραβασίλης.

    Σκοπός της συνάντησης ήταν ενημέρωση επί δυνατοτήτων της εν λόγω εταιρείας στην ενσωμάτωση τακτικού συστήματος διοίκησης και ελέγχου σε Αεροσκάφη τύπου P-3.

    http://www.mod.mil.gr/mod/el/content/show/43/A37611