Νέος Α/ΓΕΑ O Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς

aviationlive | 3/07/2013 04:51:00 μ.μ. | 0 σχόλια

Aλλαγή φρουράς στην ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλος, νέος Αρχηγός ΓΕΑ τοποθετείται ο έως σήμερα Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς. Παράλληλα, με απόφαση του ΚΥΣΕΑ, αποστρατεύτηκε λαμβάνοντας  τον βαθμό τον βαθμό του Πτεράρχου ε.α ο Αντώνιος Τσαντηράκης, ενώ του απενεμήθη ο τίτλος του επιτίμου Αρχηγού ΓΕΑ.

(C) HAF
Ο Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς γεννήθηκε στα Χανιά. Εισήλθε στη Σχολή Ικάρων το 1976 και ονομάστηκε Ανθυποσμηναγός το 1980. Είναι απόφοιτος του Σχολείου Ηλεκτρονικού Πολέμου (ΚΕΑΤ/ΣΗΠ), της Σχολής Πολέμου Αεροπορίας/Κατωτέρων, της Σχολής Πολέμου Αεροπορίας/Ανωτέρων, του Air Command and Staff College των ΗΠΑ. 

Έχει συμπληρώσει πάνω από 4000 ώρες πτήσης, εκ των οποίων 3000 ώρες με μαχητικά αεροσκάφη F-5, Mirage F-1CG και Mirage 2000. Διετέλεσε Αξιωματικός Επιχειρήσεων στο 114ΠΜ/ΣΜΕΤ, Αξιωματικός Επιχειρήσεων και Διοικητής Μοίρας στην 114ΠΜ/332Μ, Διευθυντής Εκπαίδευσης στη Σχολή Πολέμου Αεροπορίας και στη συνέχεια ανέλαβε καθήκοντα Διευθυντή Επιχειρήσεων–Εκπαίδευσης (ΔΕΕ) στην 114ΠΜ. 

Στο ΓΕΑ υπηρέτησε ως Τμηματάρχης του Τμήματος Εξοπλιστικών Προγραμμάτων (Δ2/2). Αργότερα ανέλαβε καθήκοντα Διοικητή στο Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής και Διευθυντή στη Διεύθυνση Αεράμυνας (ΓΕΕΘΑ/Α’ ΚΛ/ΔΑΕΡ). Κατόπιν ανέλαβε τα καθήκοντα του Διευθυντή του Κλάδου Αμυντική Σχεδίασης και Προγραμματισμού του ΓΕΑ και στη συνέχεια, τη θέση του Διευθυντή του Α’ Κλάδου του ΓΕΕΘΑ. Πριν αναλάβει Αρχηγός ΤΑ και Διοικητής του Κέντρου Συνδυασμένων Αεροπορικών Επιχειρήσεων (CAOC 7) ήταν Υπαρχηγός του ΓΕΕΘΑ. Έχει διατελέσει Αεροπορικός Ακόλουθος στην Ελληνική πρεσβεία της Γερμανίας.

Πηγή 

Category:

0 σχόλια