Ιαπωνία : Εξαγωγή ''Αμυντικού Υλικού''

aviationlive | 3/03/2013 11:48:00 π.μ. | 0 σχόλια

Οι ΗΠA, ως νικήτριες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου επέβαλαν στην Ιαπωνία το πασιφιστικό Σύνταγμα που απαγόρευε στις "δυνάμεις αυτοάμυνας" να επιχειρήσουν εκτός συνόρων. Το 1967 οι Ιάπωνες εισήγαγαν περιορισμούς στη πώληση πολεμικής τεχνολογίας, οι οποίοι εξελίχθηκαν το 1976 σε σχεδόν ολοκληρωτική απαγόρευση. Σήμερα η ιαπωνική κυβέρνησης αποφάσησε να εξαγει αμυντικό υλικό, για συμβολικούς λόγους προς τις ΗΠΑ. Πρόκειται για τμήματα του  F-35 Lightning II, του οποίου 46 μονάδες θα αποτελέσουν σημαντικό μέρος της αεροπορικής ισχύος της Ιαπωνίας.


@

Η πολιτικώς ορθή αιτιολογία της απόφασης, είναι ότι οι ΗΠΑ, ως ο κύριος κατασκευαστής του συστήματος, θα έχουν την ευθύνη να διασφαλίσουν ποιοι θα έχουν πρόσβαση και πως θα χρησιμοποιήσουν τη συνεισφορά των υποκατασκευαστών του προγράμματος… Οι ιαπωνικές Mitsubishi Heavy Industries Limited, IHI Corporation, και Mitsubishi Electric Corporation θα παίξουν ενεργό ρόλο στην παραγωγή και τη συντήρηση τμημάτων του F-35, όπως δεξαμενές καυσίμου, υποσυστήματα για ραντάρ και τμήματα του κινητήρα.

Η ιαπωνική κυβέρνηση πραγματοποιεί στροφή στην πολιτική της χώρας υπέρ της ενεργότερης εμπλοκής στο διεθνές περιβάλλον, επιτρέπει πλέον στη ιαπωνικές δυνάμεις να χρησιμοποιούν "μη πολεμικό υλικό" (όπως υλικά κατασκευών, προστατευτικά γιλέκα και άλλα συναφή) στο πλαίσιο ανθρωπιστικών αποστολών.

Πηγή 

Category: ,

0 σχόλια