Με 10 Chinook Θα Ενισχυθεί Η Αεροπορία Στρατού

aviationlive | 9/03/2013 06:43:00 μ.μ. | 4 σχόλια

Με 10 μεταφορικά ελικόπτερα CH-47SD Chinook πρόκειται να ενισχυθεί η δύναμη της Αεροπορίας Στρατού, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Διευθυντής Αεροπορίας Στρατού του ΓΕΣ Υποστράτηγος Βασίλειος Δήμος, παρουσία του Υπουργού Εθνικής Αμύνης Δημήτρη Αβραμόπουλου και της στρατιωτικής ηγεσίας, κατά την σημερινή επίσκεψή τους στην αεροπορική βάση της Πάχης Μεγάρων. "Έχει δρομολογηθεί η προμήθεια 10 ελικοπτέρων Chinook από τα αποθέματα της Αεροπορίας του Αμερικανικού Στρατού", τόνισε μεταξύ άλλων ο Διευθυντής ΔΑΣ/ΓΕΣ.

(C) D. Sampanis
Σήμερα, με την Αεροπορία Στρατού επιχειρούν ήδη 15 Chinook, που αποτελούν τη δύναμη του 4ου ΤΕΑΣ, οπότε με την αναμενόμενη απόκτηση επιπλέον 10 ε/π του ιδίου τύπου, θα δημιουργηθεί ένας ομοιογενής στόλος 25 εναέριων μέσων. Το γεγονός αυτό θα οδηγήσει στην απόσυρση σημαντικού αριθμού μονοκινητήριων UH-1 Huey και την παράλληλη δημιουργία δύο ταγμάτων Chinook εκ των οποίων το ένα θα καλύπτει τη μισή χώρα και το άλλο την άλλη μισή, είτε στον οριζόντιο άξονα Βορράς-Νότος, είτε στον αντίστοιχο κάθετο ηπειρωτική-νησιωτική Ελλάδα.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το ότι το καθένα ελικόπτερο Chinook μπορεί να μεταφέρει περίπου 50 στρατιώτες ή 40 αλεξιπτωτιστές με πλήρη φόρτο, πρακτικώς σημαίνει ότι με μία αεροκίνηση του κάθε τάγματος θα μπορεί να μεταφερθεί ένα ολόκληρο τάγμα σε οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδος απαιτηθεί για την ενίσχυση των εκεί τμημάτων.

Του Λεωνίδα Μπλαβέρη για την εφ. Παραπολιτικά

Category: ,

4 σχόλια

  1. Ανώνυμος says:

    Αμήν!

    Προβοκάτωρ

  2. Υπάρχει περίπτωση να εγκατασταθεί ένας αριθμός Chinook, στο αεροδρόμιο της Αλεξάνδρειας αντικαθιστώντας τα υπάρχοντα Huey;

  3. Ανώνυμος says:

    Η πρωτη παρουσιαση του Σινουκ στην Ελλαδα(1978)
    http://i1172.photobucket.com/albums/r572/AHZ6647/image001_zps95f9f7b8.png

  4. Ανώνυμος says:

    Λογικά θα γίνουν 2 Τάγματα Chinook εκ των οποίων το 1 θα είναι στην Αλεξάνδρεια για καθαρά επιχειρησιακούς λόγους.

    Εκτός και αν παρουσιασθούν πάλι φαινόμενα τύπου Apache..

    Προβοκάτωρ