Ανδρομέδα 2013 : Συνεκπαίδευση ΠΑ - Heyl Ha'avir

aviationlive | 10/08/2013 06:10:00 μ.μ. | 1 σχόλια



08.10.13 : 24 F-16I "Sufa" και F-15I "Ra'am"απογειώθηκαν από τις αεροπορικές τους βάσεις στο Ισραήλ. Τα αεροσκάφη πραγματοποίησαν εναέριο ανεφοδιασμό Νοτιοανατολικά της Κρήτης από 6 KC707 Re'em και ακολούθως σχημάτισαν COMAO με Ελληνικά F-16C/D. Σύμφωνα με το σχεδιασμό το δρομολόγιο που ακολούθησε το μικτό COMAO είναι : Κρήτη, Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, με κατεύθυνση το Κεντρικό Αιγαίο και εν συνεχεία με πορεία προς το Νότιο Αιγαίο και το στενό της Ανατολικής Κρήτης, μεταξύ Ανατολικής ακτής αυτής και των νήσων Κάσου - Καρπάθου για την έξοδο από το FIR Αθηνών.

Με πληροφορίες του Λ. Μπλαβέρη από την εφημερίδα Παραπολιτικά

12 Ελληνικά F-16C/D από διάφορες Μοίρες συμμετείχαν στην κοινή άσκηση.Τα Ελληνικά αεροσκάφη είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν εναέριο ανεφοδιασμό.Στη φωτογραφία τα α/φη της 337M στο Ισραήλ (C)HAF


Εναέριος ανεφοδιασμό  ΝΑ της Κρήτης.

10.10.13 : Η ΠΑ συμμετείχε με 8 συνολικά F-16C/D, από τα 12 που είχαν υπολογιστεί αρχικώς - η τετράδα ματαίωσε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν τη συγκεκριμένη ώρα στην ευρύτερη περιοχή του αεροδρομίου της - , το ΠΝ με 2 Φρεγάτες και μία κανονιοφόρο, ενώ από πλευράς ΗΗΑ συμμετείχαν 16 F-16I "Sufa", 8 F-15I "Ra'am", καθώς και 6 αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού KC707 Re'em. Η άσκηση προέβλεπε την εικονική προσβολή κατά ναυτικών στόχου και συγκεκριμένα κατά της Φρεγάτας "Ψαρά", ενώ και η ίδια ασκήθηκε στην δική της αντιαεροπορική άμυνα.

Με πληροφορίες του Λ. Μπλαβέρη από την εφημερίδα Παραπολιτικά


21 - 26.10.12 Η 110 ΠΜ είχε φιλοξενήσει 10 αεροσκάφη της Heyl Ha'avir. Στη φωτογραφία τα Sufa με φόντο τις ακτές της Ζακύνθου
Η δεύτερη ημέρα της ασκήσεως "Ανδρομέδα 2013" συνεχίσθηκε την Πέμπτη και όχι την Τετάρτη όπως είχε αρχικά προγραμματισθεί κατόπιν αιτήματος των Ισραηλινών. Καθόλη τη διάρκεια της συνεκπαιδεύσης τα Ισραηλινά αεροσκάφη δεν προσγειώθηκαν σε αεροπορικές βάσεις της ΠΑ ούτε έγινε χρήση πραγματικών πυρών. Ανάλογη άσκηση είχε πραγματοποιηθεί και το Δεκέμβριο του περασμένου έτους.

Category: , ,

1 σχόλια

  1. Ανώνυμος says:

    Ξέρει κανείς το ποιοι είναι ας πούμε "νικητές";