70 Χρόνια 336 Μοίρα

aviationlive | 10/12/2013 12:16:00 π.μ. | 3 σχόλια


Τα 70 χρόνια στην πρώτη γραμμή του αγώνα γιόρτασε η 336 Μοίρα στον Άραξο. Η εκδήλωση, που έγινε στην 116 Π.Μ., περιλάμβανε δοξολογία, προσκλητήριο πεσόντων, περιήγηση στους χώρους και στο μουσείο της Μοίρας, φωτογραφική και στατική έκθεση αεροσκαφών καθώς και διέλευση σχηματισμού αεροσκαφών Α-7. 


Στη δοξολογία χοροστάτησαν ο πρ. Νικόλαος Γουρδούπης, Διευθυντής Στρατιωτικών Ιερέων του ΓΕΕΘΑ, ο πρωτοπρεσβύτερος, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πατρών,  κ. Χρυσόστομου και ο ιερέας της 116 Π.Μ., π. Παναγιώτης Πλυταριάς Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Αρχηγός ΑΤΑ, αντιπτέραρχος (Ι), Χρ. Βαϊτσης, ενώ παρέστησαν επίσης ο πρώην αρχηγός, Αντ. Τσαντηράκης, η ηγεσία της 116 Π.Μ., απόστρατοι κ.α.



«ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ» Ο Επισμηναγός, (Ι) Απόστολος Παπαδόπουλος Διοικητής 336 Μοίρας, τονίζει γι’ αυτά τα 70 χρόνια της  Μοίρας,στον πρόλογο της επετειακής έκδοσης που κυκλοφόρησε: «70 χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης λειτουργίας της 336 Μοίρας.  70 χρόνια προσφοράς στους αγώνες της χώρας για την απόκτηση και διατήρηση της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας. 70 χρόνια από την συγκρότησή της, με απόφαση του Υπουργείου Αεροπορίας, κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στην Almaza της Αιγύπτου. Από τότε μέχρι και σήμερα, η 336 Μ. παραμένει πιστή και προσηλωμένη στις ίδιες αρχές και αξίες, προάγοντας την αεροπορική ιδέα, αλλά κυρίως εξασφαλίζοντας την εθνική κυριαρχία σε όλη την Ελληνική επικράτεια.
70 χρόνια ένδοξης ιστορίας, που γράφτηκε και θα συνεχίσει να γράφεται από το προσωπικό της Μοίρας, το οποίο ορμώμενο από την αγάπη για την πατρίδα και επιδεικνύοντας αυταπάρνηση, ενθουσιασμό και επαγγελματική δεινότητα προσέφερε μέχρι και την ζωή του για να πετύχει η 336 Μ. την αποστολή της, αποδεικνύοντας στην πράξη αυτό που ο πρώτος Διοικητής της Μοίρας, ο αείμνηστος Πτέραρχος (Ι) Σπυρίδων Διαμαντόπουλος, δήλωνε «Καμία θυσία δεν είναι μεγάλη για την 336 Μ.». 70 χρόνια φέροντας τον θυρεό της 336 Μ. στο στήθος. Σε όλους αυτούς είναι αφιερωμένο αυτό το λεύκωμα και είναι βέβαιο ότι με τη δική τους παρακαταθήκη, η πορεία της Μοίρας στο μέλλον θα είναι εξίσου εντυπωσιακή και λαμπρή».



Πηγή

Category: ,

3 σχόλια

  1. Ανώνυμος says:

    ωραία μουσική

  2. Ανώνυμος says:

    ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ. ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ 336Μ. ΤΕΡΑΣΤΙΑ...

  3. Ανώνυμος says:

    ...το κανάλι του http://www.youtube.com/user/TheEvian100 τι απέγινε????