Πυρπολητής 10/2013

aviationlive | 11/06/2013 12:32:00 μ.μ. | 0 σχόλια

(C) ΓΕΕΘΑ

Τις πρωινές ώρες της 5ης Νοεμβρίου 2013, με τηλεφωνική εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη και στο πλαίσιο άσκησης «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ 10/2013», ενεργοποιήθηκε τμήμα της Δύναμης Ταχείας Αντίδραση με σκοπό την αερομεταφορά και ανάπτυξη κινητού χειρουργικού τμήματος σε νήσο του Νοτιοανατολικού Αιγαίου (σύμφωνα με πληροφορίες στη Μεγίστη).

(C) ΓΕΕΘΑ

Το εν λόγω Τμήμα που στελεχώνεται με Υγειονομικό (Χειρουργοί-Αναισθησιολόγοι) και Νοσηλευτικό προσωπικό και εξοπλίζεται με αντίστοιχο χειρουργικό υλικό, έχει δυνατότητα διενέργειας σωστικών επεμβάσεων στο θέατρο επιχειρήσεων. Το προσωπικό επιβιβάστηκε μαζί με τα υλικά του σε ελικόπτερο CH-47SD Chinook του 4ου Τάγματος Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού (4ο ΤΕΑΣ) και από την Πάχη Μεγάρων κατευθύνθηκε αρχικά στην Κάρπαθο και μετά στη Μεγίστη, όπου ανέπτυξε ένα μικρό στρατιωτικό χειρουργείο εκστρατείας.

(C) ΓΕΕΘΑ

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά ενεργοποιείται στο πλαίσιο της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης το χειρουργικό τμήμα μικρονησίδος που έχει ως στόχο τον περιορισμό των απωλειών μάχης στο θέατρο επιχειρήσεων.

Category: ,

0 σχόλια