Επίδειξη Σημαιας Στα Κατεχόμενα

aviationlive | 11/19/2013 10:11:00 π.μ. | 1 σχόλια

Από τις 13 Νοεμβρίου τουρκικά αεροσκάφη που μετέχουν στις εκδηλώσεις για την ανακήρυξη του ψευδοκράτους παραβιάζουν συνεχώς τον εθνικό εναέριο χώρο της Λευκωσίας. Τη Δευτέρα οι προκλήσεις ξεπέρασαν κάθε όριο, την ώρα μάλιστα που στην Κύπρο έχει κηρυχθεί επίσημο πένθος για τον θάνατο του προέδρου Γλαύκου Κληρίδη και την παραμονή της κηδείας του. Δύο τουρκικά F-16 πραγματοποίησαν παράνομες πτήσεις πάνω από τη Λευκωσία. Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών τα τουρκικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν διέλευση από τα νοτιοανατολικά προς τα βορειοδυτικά πάνω από τη γραμμή αντιπαράταξης σε χαμηλό ύψος. 

Ένα τρίτο τουρκικό F-16 παρέμεινε στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, κοντά στην κατεχόμενη Λευκωσία. Ήδη το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών ετοιμάζει διάβημα τόσο προς τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών όσο και προς τους διεθνείς αεροπορικούς οργανισμούς (ICAO).




Είναι σχεδόν βέβαιο πως τα αεροσκάφη που πραγματοποίησαν τη χαμηλή διέλευση, είναι το "Solotuk" και το εφεδρικό του, που εκείνες της ημέρες βρίσκονταν στη κατεχόμενη Κύπρο. Σύντομα θα δούμε φωτογραφιες τους στον αέρα με φόντο την σημαία του ψευδοκράτους στο Πενταδάκτυλο...

Πηγή

Category: , ,

1 σχόλια

  1. Ανώνυμος says:

    Που είναι η ΠΑ;