The Last Greek To Fly A T-33

aviationlive | 11/13/2013 02:10:00 μ.μ. | 0 σχόλια


Στα πλαίσια επτάμηνης εκπαίδευσης στο Διεθνές Σχολείο Πιλότων Δοκιμών (International Test Pilot School) στον Καναδά, ο Έλληνας αεροναυπηγός μηχανικός και πιλότος Παναγιώτης Βίτσας (Dr Panos Vitsas) πραγματοποίησε πτήση με το Τ-33 577 MAKO SHARK τον περασμένο Δεκέμβριο. To MAKO SHARK είναι ένα από τα πλέον γνωστά Τ-33 στην Β. Αμερική και υπάγεται τα τελευταία 3 χρόνια στο Μουσείο Αεριωθούμενων Αεροσκαφών (Jet Aircraft Museum).


Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης στο σχολείο πτητικών δοκιμών, δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές να πετάξουν και να αξιολογήσουν διάφορους τύπους αεροσκαφών με σκοπό την εκοικείωσή τους με ένα ευρύ φάσμα πτητικών χαρακτηριστικών.


Λόγω της προηγούμενης υπηρεσίας του Τ-33 στην ΠΑ και του μικρού αριθμού αεροσκαφών που παραμένουν ακόμα ενεργά, η τοπική αεροπορική κοινότητα τον χαρακτήρισε ως "The last Greek to fly a T-33".


Ο Παναγιώτης συνεχίζει να συμμετέχει στο International Test Pilot School ως σύμβουλος και εκπαιδευτής. Όποιος επιθυμεί να ξεφύγει για λίγο από την Ελληνική πραγματικότητα μπορεί να κάνει μια επίσκεψη από το blog που διατηρεί (Aeroscience).





Category: ,

0 σχόλια