Beyaz Fırtına 2014

aviationlive | 5/22/2014 08:49:00 π.μ. | 5 σχόλια

Σε απόλυτη ετοιμότητα βρίσκεται το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) για την πρόληψη… εκτροπών, καθώς ξεκίνησε η ετήσια άσκηση "Beyaz Fırtına 2014", που διεξάγεται σε μια περιοχή που εκτείνεται από τη Θάλασσα του Μαρμαρά στο Αιγαίο και μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο.

(C) TAI

Η άσκηση θα διαρκέσει συνολικά 13 ημέρες, δηλαδή θα ολοκληρωθεί την πρώτη μέρα του Ιουνίου. Στην άσκηση συμμετέχουν συνολικά 53 μονάδες επιφανείας διαφόρων τύπων του τουρκικού Ναυτικού, τέσσερα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και 13 ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα.

Η τουρκική Ακτοφυλακή διαθέτει 17 συνολικά πλωτά μέσα διαφόρων τύπων και τέσσερα ελικόπτερα. Ενδιαφέρον έχει και η συμμετοχή της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών MIT, με ένα αεροσκάφος King Air 350i ρόλου συλλογής ηλεκτρονικών πληροφοριών – υποκλοπών.

Στην άσκηση συμμετέχει και η THK με οχτώ μαχητικά αεροσκάφη και ένα αεροσκάφος ρυμούλκησης εναέριου στόχου. Το τελευταίο αυτό δεδομένο οδηγεί στο συμπέρασμα ότι θα γίνει χρήση πραγματικών πυρών.

Πηγή

Category: , ,

5 σχόλια

  1. Γ.Μ. says:

    Το αναφερόμενο αεροσκάφος King Air είναι ένα από τα 5 αεροσκάφη του τύπου που είχαν ενοικιαστεί ή αποτελεί "περιουσιακό στοιχείο" της ΜΙΤ;

  2. Δημοσιεύματα του 2012 (Hurriyet,Zaman) ανέφεραν ότι αφού αξιολογηθεί το King Air 350 θα εξετασθεί η ενοικίαση αεροσκάφους για την MiT μελλοντικά. Την ίδια περίοδο η Sabah έγραφε ότι έχει ήδη δρομολογηθεί η ενοικίαση αεροσκάφους του τύπου.

    Υπάρχει και αυτό το πρόσφατο δημοσίευμα όπου αναφέρει ότι το SSM θα προχωρήσει στη προμήθεια αεροσκαφους για την MiT (αν δεν έχει γίνει λάθος στη μετάφραση)
    http://kokpit.aero/turkiyenin-elektronik-ucaklari

    Νομίζω θα ξεκαθαρίσει με τις φωτογραφίες από την άσκηση.

  3. Γ.Μ. says:

    Ευχαριστώ πολύ φίλε aviationlive! Αναμένουμε τις φωτό λοιπόν!

  4. AXEΡΩΝ says:

    Ὁ πρώτος ὄρθιος κύριος (με την γραβάτα),σάν τον ἐκλιπόντα τον Τουργκούτ Οζάλ δέν μοιάζει;

  5. Οι γείτονες δεν μας έδωσαν την φωτογραφία που περιμέναμε http://www.tsk.tr/3_basin_yayin_faaliyetleri/3_4_tsk_haberler/2014/tsk_haberler_55.htm#1