Το F-35B Δεν Μπορεί Να Αντικαταστήσει Το A-10

aviationlive | 5/17/2012 10:28:00 μ.μ. | 0 σχόλια

 Αιχμηρή ήταν η Αμερικανική Αεροπορία κατά του μαχητικού F-35B STOVL. Σε μελέτη που συνέταξε, συμπεραίνει ότι το αεροσκάφος δεν μπορεί να εκτελέσει επαρκείς εξόδους για να καλύψει τις ανάγκες. Για το λόγο αυτό, δεν πρόκειται να υπάρξει αντικατάσταση του Α-10 Fairchild με το F-35B.

  Όπως δήλωσε ο Αρχηγός της USAF, Πτέραρχος Νόρτον Σουόρτζ, , «το F-35B είναι καλό για την υποστήριξη των χερσαίων δυνάμεων των Πεζοναυτών, σε απομακρυσμένες περιοχές, αλά λά σε ένα τέτοιο σενάριο δεν απαιτεί υψηλός ρυθμός εξόδων».

(C)LM


 Η Αεροπορία και το Ναυτικό, απαιτούν αεροσκάφος που θα καλύπτει υψηλούς ρυθμούς εξόδων, συμπλήρωσε. Ολοκλήρωσε λέγοντας ότι το F-35B είναι ένα ενδιαφέρον αεροσκάφος, αλλά δεδομένου ότι η USAF κάποια στιγμή το είχε θεωρήσει ως πιθανό αντικαταστάτη του Α-10 και λόγω της οικονομικής κατάστασης και της ανάγκης για υψηλό ρυθμό εξόδων, δεν θα το αγοράσει τελικά.

 Το επιχείρημα του Αρχηγού της USAF αντέκρουσε ο Αντιστράτηγος ε.α. Τζορτζ Τράουτμαν, τέως υπαρχηγός αεροπορικών δυνάμεων του Σώματος Πεζοναυτών. Δήλωσε πως το F-35B έχει σχεδιαστεί για τέσσερις εξόδους την ημέρα, την στιγμή που οι άλλες δύο εκδόσεις είναι σχεδιασμένες για τρεις. Οπότε, σύμφωνα με το συμπέρασμά του, οι αντιρρήσεις της Αεροπορίας ότι το αεροσκάφος δεν θα μπορέσει να υποστηρίξει υψηλής εντάσεως επιχειρήσεις υποκρύπτει κάτι άλλο.

Πηγή

Category: , ,

0 σχόλια