Αντιδικία Elbit Και Ισραηλινού Δημόσιου Για Τα Τουρκικά LorOp

aviationlive | 11/09/2012 02:19:00 μ.μ. | 0 σχόλια

 Η Elbit ανακοίνωσε ότι κινείται νομικά κατά της κυβέρνησης του Ισραήλ για να αποκαταστήσει την οικονομική ζημία που προκλήθηκε στην εταιρία μετά από την ανάκληση της άδειας εξαγωγής "υλικού" προς την Τουρκία. Η Elbit και η θυγατρική της Electro-Optics - Elop, διεκδικούν 74 εκατ. $ από το Ισραηλινό δημόσιο μετά από τις άκαρπες συνομιλίες που είχαν, για την εξεύρεση συναινετικής λύσης ή αντισταθμιστικής παραγγελίας.
Το καταρριφθέν "77-0314" από τη Συριακή αεράμυνα, ήταν ένα από τα RF-4E/TM που ενσωμάτωνε τις απαραίτητες τροποποιήσεις ώστε να φέρει το ατρακτίδιο LorOp ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό αν στη μοιραία πτήση το "φορούσε".
 Το Δεκέμβριο του 2011, τις ήδη βεβαρημένες σχέσεις των δύο χωρών ήρθε να σκιάσει επιπλέον, η απόφαση του υπ.αμ του Ισραήλ για την "ακύρωση" σύμβασης των εταιριών Elbit, ΙΑΙ, με την THK που αφορούσε την προμήθεια ατρακτίδιων αναγνώρισης (4 Condor II +2 EL/M-2060P). 


Στον αντίποδα, η Hurriet μεταδίδει πως θετικές εξελίξεις σημειώνονται στο πολύπαθο πρόγραμμα Peace Eagle με την Elta να επανεκκινεί την παραγωγή των EL/M-8300 ES/ELINT, μέρος του ESM Odyssey  (strategy reports)


Category: , , ,

0 σχόλια