Η Συλλογή Καθοδήγησης HGK Μπαίνει Σε Παραγωγή

aviationlive | 11/05/2012 06:27:00 μ.μ. | 0 σχόλια

 Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού βιομηχανίας Nihat Ergun ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανάπτυξης της συλλογής καθοδήγησης HGK από τo ίδρυμα έρευνας και ανάπτυξης αμυντικής βιομηχανίας (SAGE) και το συμβούλιο επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας της Τουρκίας (TÜBITAK) και εντός του 2013 θα ξεκινήσει η παραγωγή της. 

 Η συλλογή παρουσιάστηκε πρώτη φορά στην έκθεση οπλικών συστημάτων IDEF '09 υπο κλίμακα ενώ στην IDEF '11 και στους εορτασμούς των 100 ετών της Τουρκικής αεροπορίας στο Τσιγκλί της Σμύρνης, παρουσιάστηκε στο ευρύ κοινό φορτωμένη σε αεροσκάφος F-16 Block 40.

Σύμφωνα με τον υπουργό βιομηχανίας της Τουρκίας η συλλογή κοστίζει λιγότερο από αντίστοιχα οπλικά συστήματα (JDAM) @acig
 Η συλλογή HGK συνδυάζει Σύστημα Αδρανειακής Ναυτιλίας (INS) και Σύστημα Παγκόσμιας Τοποθέτησης (GPS), με ταυτόχρονη χρήση INS/GPS η ακρίβεια προσβολής είναι καλύτερη από 10m, ενώ υποβαθμίζεται σε 25m όταν είναι αδύνατη η χρήση GPS. 
 H HKG μπορεί να προσαρμοστεί σε σώμα βόμβας Mk-82. Mk-83 και Mk-84, για την προσβολή σταθερών στόχων χωρίς να θεωρείται απιθανή η ανάπτυξη έκδοσης ημι-ενεργού ερευνητή λέιζερ στο ρύγχος της βόμβας, για χρήση κατά κινητών στόχων.(hellenicdefence)

Category: , ,

0 σχόλια