Το Novi Avion Σε Ρολο LIFT Προσφέρουν Στα ΗΑΕ Οι Σέρβοι

aviationlive | 11/05/2012 04:22:00 μ.μ. | 0 σχόλια


 Πρόσφατα αντιπροσωπεία Σέρβων αξιωματούχων, ανάμεσα τους και οι  υπουργοί άμυνας και οικονομικών της χώρας επισκεφτηκαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.Οι δύο αντιπροσωπείες, διερεύνησαν τις δυνατότητες συνεργασίας στο τομέα της άμυνας και της πώλησης οπλικών συστημάτων στα ΗΑΕ.

 Ειδικότερα οι Σέρβοι προώθησαν τον πύραυλο εδάφους-εδάφους, αέρος-εδάφους ALAS, το εκπαιδευτικό/ελαφράς κρούσης, ελικοφόρο Kobac ενώ ακολούθησαν προτάσεις κοινής ανάπτυξης και συμπαραγωγής αεροσκάφους LIFT.

Καλλιτεχνική Απεικόνιση του Novi Avion LIFT (C) politica
2 Νοεμβρίου : Οι δημοσιογράφοι της εφημεριδας politica αποκαλύπτουν τη πρόταση αναβίωσης του Novi Avion... (C) politica
 Η πρώτη αφορά στην ανάπτυξη μιας διθέσιας έκδοσης του J-22 με νέα ηλεκτρονικά και κινητήρες και η δεύτερη και πιο ενδιαφέρουσα  αφορά την αναβίωση του προγράμματος Novi Avion αυτή τη φορά με ρόλο LIFT. Το νέο Novi Avion θα είναι διθέσιο, θα έχει δυνατότητα μεταφοράς οπλισμού σε έντεκα σημεία συνολικού βάρους 6 τόνων και θα αναπτύσσει ταχύτητα 1.6 mach.  

Το αρχικό σχέδιο του Novi Avion

 Το πρόγραμμα Novi Avion ξεκίνησε επί Τίτο και συνεχίστηκε επί Milocevic, σκοπό είχε την ανάπτυξη και κατασκευή 150-200 αεροσκαφών για την αντικατάσταση των J-21 και Mig-21. Αρχικά το αεροσκάφος είχε μία εισαγωγή αέρα και παρουσίαζε αρκετές ομοιότητες με το Lavi αργότερα όμως με τη συνδρομή της Dassault και της BAE το Novi Avion απέκτησε τις παρακάτω "γραμμές".

Η σχεδιαστική εξέλιξη του Novi Avion

O οπλισμός του Novi Avion πιθανότατα θα προερχόταν από τη Γαλλία . Διακρίνονται οι magic και Super 530.
 To "μικρό Rafale" θα φορoύσε ένα κινητήρα M88 της Snecma ενώ τα όπλα του πιθανότατα να προέρχονταν και αυτά από τη Γαλλία. Δυστηχώς όμως τo πρόγραμμα ακυρώθηκε το 1991 με τον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας.

Πηγή


H άποψη Σέρβου για την είδηση εδώ.

Category: , , ,

0 σχόλια