Κλοπή Κινητήρων F-16 Από Αεροπορική Βάση Του Ισραήλ

aviationlive | 12/06/2012 12:14:00 μ.μ. | 2 σχόλια

 Ο ραδιοφωνικός σταθμός των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων (IDF) μετέδωσε σήμερα ότι άγνωστοι έκλεψαν αριθμό κινητήρων μαχητικών αεροσκαφών F-16 από αεροπορική βάση του κεντρικού Ισραήλ. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, η κλοπή σημειώθηκε κατά τα φαινόμενα με τη συνέργεια στρατιωτών ή πολιτικών υπαλλήλων που εργάζονταν στη βάση. Οι υποψίες στρέφονται και πάλι σε κλέφτες μετάλλων, φαινόμενο που λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις διεθνώς τα τελευταία χρόνια. 

(C) IAF

 Εκπρόσωπος των IDF αρνήθηκε να δώσει στον Τύπο το παραμικρό στοιχείο σε σχέση με το συμβάν και περιορίστηκε να δηλώσει ότι, μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα του στρατού, θα διαβιβαστεί στον στρατιωτικό εισαγγελέα. Πρόκειται για το δεύτερο παρόμοιο περιστατικό με θύμα την Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία, όταν το 2011 είχαν κλαπεί απαρτια οκτώ κινητήρων αεροσκαφών F-15 από την αεροπορική βάση Τel Nof.

Category:

2 σχόλια

  1. Ανώνυμος says:

    Εαν σημερα ηταν πρωταπριλια, θα χαμογελουσα, ΟΚ. Αλλα δεν ειναι! ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΙΔΗΣΗ! Kλέφτες μετάλλων! Σε χωρα εν πολεμω σηκωσαν κινητηρες τζετ 1700 κιλων τον καθενα! Που τους πηγαν?
    Manolis

  2. Ούτε εγώ πιστεύω πως σηκώσαν τους κινητήρες για το μέταλλο,μικρό το αντίκρισμα σε σχέση με το ρίσκο. Είναι και τα πολλά δημοσιεύματα που θέλουν τη Κίνα να έχει εξαντλήσει τις τεχνολογικές της δυνατότητες στο τομέα των κινητήρων και ψάχνει... Υπάρχει "προηγούμενο" συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών όταν τα σχέδια του LAVI "πέρασαν" στο J-10
    http://www.janes.com/products/janes/defence-security-report.aspx?id=1065926403.

    Αν και ποτέ δεν πρέπει να λέμε ποτέ.