Ποινές Φυλάκισης Στους Εμπλεκόμενους Στην ''Απάτη'' Με Τα Mig-29 Της Αλγερίας

aviationlive | 12/07/2012 08:58:00 μ.μ. | 0 σχόλια

 Μετά από έξι χρόνια έκλεισε οριστικά η υπόθεση των Mig-29 της Αλγερίας, δύο ανώτατα διοικητικά στελέχη της Mig, ο Sergei Tsivilev και ο Oleg Fadeyev κρίθηκαν ένοχοι με την κατηγορία της απάτης.

 Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι δύο διοικητικοί, είχαν υπογράψει συμβόλαια με υποκατασκευαστές για τη προμήθεια μεταχειρισμένων και παλιών απαρτίων, κατασκευής 1982-1996 που στη συνέχεια με πλαστά πιστοποιητικά παρουσίαζαν σαν καινούρια. Τα απάρτια χρησιμοποιήθηκαν για τη κατασκευή των Mig της Αλγερίας τα οποία η χώρα αρνήθηκε να παραλάβει.

 Η Αλγερία το 2006 είχε έλθει σε συμφωνία με τη Rososboronexport για την προμήθεια 28 Mig-29SMT και 6 Mig-29UB. Το Μάιο του 2007 οι Αλγερινοί πάγωσαν τις πληρωμές, αρνήθηκαν να παραλάβουν άλλα αεροσκάφη και απαίτησαν την αντικατάσταση 15 Mig-29. Τα αεροσκάφη εντέλει αγοράσθηκαν από τη Ρώσικη αεροπορία.


 Ποινή φυλάκισης και χρηματικό πρόστιμο επιβλήθηκε το περασμένο Μάιο και σε τρείς επιχειρηματίες οι οποίοι πέρα από την εμπλοκή τους στην υπόθεση των Mig της Αλγερίας, είχαν συμμετοχή και στη παροχή ανταλλακτικών "κατώτερων των προδιαγραφών" στη Πολωνική αεροπορία.

Πηγή

Category: ,

0 σχόλια