110 Τούρκοι Χειριστές Εκαναν Το Μεγάλο Βήμα...

aviationlive | 2/05/2013 04:30:00 μ.μ. | 0 σχόλια

Από τις αρχές του χρόνου 110 Τούρκοι χειριστές, δήλωσαν παραίτηση, δηλαδή το 15% των ιπταμένων απομακρύνθηκαν. Επίσημα οι αξιωματικοί συμπλήρωσαν τα απαιτούμενα 10 χρόνια υποχρεωτικής υπηρεσίας και για οικονομικούς λόγους παραιτήθηκαν, ώστε να αναζητήσουν κάτι "καλύτερο" στις αερογραμμές.

2007 : Η ελίτ της THK ποζάρει για το φακό, λίγο πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ (Red Flag)

Σήμερα : 2ος απο δεξιά, Murat Keles, δοκιμαστής-χειριστής της ΤΑΙ.
4ος από δεξιά,Ozsev Erkal σήμερα είναι ένας ευτυχής πιλότος,των Τουρκικών αερογραμμών
Κέντρο,Υποπτέραρχος Atila Ozler έγκλειστος (16 χρονάκια) για συμμετοχή στην επιχείρηση στη Balyoz.

Παρόλα αυτά μια σειρά γεγονότων και καταστάσεων καταρράκωσαν το ηθικό των υπηρετούντων στην "ένδοξη" Τουρκική αεροπορία. H κατάρριψη του Phantom από τη Συριακή αεράμυνα, η υπόθεση βαριοπούλα,  οι συνεχείς διώξεις αξιωματικών, τα συναδελφικά μαχαιρώματα, οι υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, οι παρακολουθήσεις αξ/κων και των οικογενειών τους (λ.χ. ανάρτηση βίντεο και φωτογραφιών των προσωπικών τους στιγμών στο διαδίκτυο) δημιούργησαν αίσθημα ανασφάλειας προς τους χειριστές. Άγχος, εκνευρισμός και πίεση... με την πρόωρη συνταξιοδότηση οι χειριστές βρήκαν έναν γρήγορο και σιωπηλό τρόπο ώστε να απομακρυνθούν από το σώμα. 




O βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) Umut Oran υπέβαλλε ερώτημα για το κατά πόσον αληθεύει ότι 110 χειριστές, παραιτήθηκαν από τις αρχές του έτους.

 Ένστολοι κρούουν τον κώδωνα του κίνδυνου, χαρακτηρίζοντας την Τουρκική αεροπορία ακέφαλο αετό, ήδη 17 ανώτατοι αξιωματικοί βρίσκονται έγκλειστοι λόγω συμμετοχής τους στη "Βαριοπούλα" (η Aysegul είναι ελεύθερη και σπάει Μιναρέδες). Παράλληλα εκφράζεται έντονη ανησυχία για την απώλεια αξιόλογου και εκπαιδευμένου έμψυχου υλικού, χαρακτηριστικά λέγεται πως σύντομα τα αεροσκάφη θα είναι περισσότερα από τους πιλότους.

Πηγές 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Σαν άλλος Mohammed Saeed το επιτελείο των Τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, λέει με ανακοίνωση του :

Ι) Δεν υπάρχει "κενό" στην διοίκηση
ΙΙ) Οι "απολύσεις" πραγματοποιούνται κάθε Ιανουάριο - Φεβρουάριο
III) Όσοι νομίζουν ότι θα βλάψουν τις Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις κατασκευάζοντας τέτοια ατζέντα κάνουν λάθος. Θα δοθούν σύντομα αναλυτικά στοιχεία.





Category:

0 σχόλια