Τουρκική Αεροπορία : 280 Στελεχη Παραιτήθηκαν Μετά Από Εκβιασμό ;

aviationlive | 2/14/2013 11:09:00 μ.μ. | 6 σχόλια

Όπως υποστηρίζει ο Atilla Kart, βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού κόμματος (CHP), η Τουρκική αεροπορία διεξήγαγε έρευνα για την ιδιωτική ζωή ορισμένων εκ των στελεχών της. Κατά τον Kart ερευνήθηκαν λογαριασμοί που διατηρούσαν οι ένστολοι στο Facebook αλλά και το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο.


Συγκεκριμένα 80 στελέχη της 3 AJÜ (Ικόνιο) και ακόμη 200 στελέχη από άλλες πτέρυγες, πέρασαν από "ανάκριση". Οι ερωτήσεις αφορούσαν την προσωπική τους ζωή, ενώ σε αρκετούς από αυτούς τους επιδείχθηκαν βιντεοσκοπημένες λήψεις από την καθημερινότητά τους και προσωπικές τους στιγμές. Όπως αποκαλύπτει ο Kart, από αυτά τα στελέχη ζητήθηκε εκβιαστικά να παραιτηθούν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου (καταληκτική ημερομηνία υποβολής εγγράφων απόλυσης). Αρκετοί για να προστατεύσουν την προσωπικότητα τους και τις οικογένειες τους αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν την υπηρεσία... 


Όπως υποστηρίζουν ορισμένοι, το "κράτος" του Ερντογάν προσπαθεί να αποκτήσει επιρροή στο στράτευμα με απειλες, παρακολουθήσεις, εκβιασμούς και διακρίσεις.

Αρκεί μια φωτογραφία για να "κάψει" ένα αξιωματικό

Ένα μικρό δείγμα από το υλικό, που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, τις φωτογραφίες και τα βίντεο συνοδεύουν και τα ατομικά στοιχεία των αξιωματικών... Πιθανότατα κάτι ανάλογο αντίκρυσαν στην ανάκριση.






 Πηγή


Eνδεικτικά είναι τα παρακάτω περιστατικά :

 Η  Υποσμηναγός Nazlıgül Dastanoğlu υπηρετούσε 12'nci Hava Ana Ulaştırma Komutanlığı με έδρα Kayseri, σε βάρος της διατάχθηκε έρευνα για ανάρμοστη συμπεριφορά. Σύμφωνα με τους οικείους της, η προσωπική της ζωή παραβιάστηκε και έγινε αντικείμενο της έρευνας.

@my.haber.net
Ορισμένες ερωτήσεις που της έκαναν κατα την "ανάκριση" οι ανώτεροι της :

Γιατί παντρεύτηκες ; Γιατί χώρισες; Γιατί έχεις την επιμέλεια του παιδιού; Γιατί ο Αρίφ σου στέλνει μηνύματα; Τι υπάρχει ανάμεσα σε σένα και τον Εβρέν;

Μετά από τα μαθήματα Εθνικής Ασφαλείας, γιατί συνομιλούσες με τους πολίτες εκπαιδευτές;
Αυτοί οι άνδρες γιατί σε έψαχναν; Τι έκανες μ’ αυτούς;  Γιατί μακιγιάρεσαι;

Στις 7 Νοεμβρίου η Υποσμηναγός αποτάχθηκε από την THK και αυτοκτόνησε με το υπηρεσιακό της όπλο την ίδια μέρα.Η οικογένεια της Υποσμηναγού, έχει κινηθεί νομικά κατά των Τουρκικών ε.δ. για να καταλογιστούν ευθύνες όπου αναλογούν.
@ Hurriyet

και ο Υποσμηναγός S.S. (χειριστής;) Οι αντίστοιχες ερωτήσεις προς τον S.S. :

Έχεις κάνει ομαδικό sex; Εικονικό sex; Είσαι χρήστης ναρκωτικών ουσιών; Έχεις σεξουαλικές επαφές με τρανσέξουαλ;

Ο S.S. επίσης αποφάσισε να αυτοκτονήσει αλλά  τη τελευταία στιγμή έκανε πίσω...

Ομοίως, κινήθηκε νομικά καταγγέλλοντας τη διαδικασία που ακολουθήθηκε και τη παραβίαση της προσωπικής του ζωής. Ο δικηγόρος του,  Yasin Tekakça έχει ζητήσει εγγράφως το φάκελο που αφορά την  αποπομπή του πελάτη του από την αεροπορία δίχως να λάβει κάποια απάντηση.


Είναι αυτές οι συνθήκες, που επικρατούν στην ΤHK (εμείς επιμένουμε οι όποιες συγκρίσεις να γίνονται σε επίπεδο υλικών) και κάνουν τις Τουρκικές αερογραμμές να φαντάζουν το ιδανικό περιβάλλον εργασίας...

Category:

6 σχόλια

  1. Με καζάνι που βράζει μοιάζει πλέον ένας από τους μεγαλύτερους στρατούς της νατοϊκής συμμαχίας. Οι συλλήψεις υψηλόβαθμων στελεχών, οι μαζικές παραιτήσεις και ο έντονος προβληματισμός σε όλες τις βαθμίδες πλέον είναι η καθημερινότητα του τουρκικού στρατού. Η μεγάλη κρίση στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις επιφυλάσσει αντίκτυπο και για την Κύπρο.

    Πριν από λίγες ώρες, τέσσερα υψηλόβαθμα στελέχη εν αποστρατεία του τουρκικού στρατού οδηγήθηκαν στις τουρκικές φυλακές. Οι φυλακίσεις τους ήρθαν στα πλαίσια της εκδίκασης του πραξικοπήματος του 1997. Οι τουρκικές διωκτικές αρχές πιστεύουν ότι οι φυλακισθέντες διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στο πραξικόπημα, το οποίο απομάκρυνε το συντηρητικό κόμμα του Νετζμεττίν Ερμπακάν από την εξουσία.

    Την στιγμή που οι πρώην στρατηγοί και ναύαρχοι περνούν τις πύλες των τουρκικών φυλακών, η τουρκική αξιωματική αντιπολίτευση φέρνει στο πολιτικό προσκήνιο μια πολύ σημαντική πληροφορία. Σύμφωνα με τον βουλευτή του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Ατίλλα Καρτ, την τελευταία περίοδο, διάφοροι φιλοκυβερνητικοί κύκλοι ασκούν έντονες πιέσεις σε στελέχη της πολεμικής αεροπορίας. Από ότι φαίνεται, οι φιλοκυβερνητικοί κύκλοι ασκούν πίεση σε 200 πιλότους και ζητούν από τους ίδιους την άμεση παραίτηση τους. Οι εν λόγω κύκλοι χρησιμοποιούν διάφορα στοιχεία από την προσωπική ζωή των πιλότων ως «μέσα εκβιασμού».

    Οι πληροφορίες της «Κ» δείχνουν ότι η πλειοψηφία των πιλότων, οι οποίοι δέχονται εκβιασμούς το τελευταίο διάστημα σταθμεύουν στην στρατιωτική βάση του Ικανίου. Η συγκεκριμένη βάση, μεταξύ άλλων, χρησιμοποιείται από τον τουρκικό στρατό για διάφορες επιχειρήσεις στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

    Εν τω μεταξύ, οι πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι ο αντίκτυπος της μεγάλης κρίσης στους κόλπους του τουρκικού στρατού έχει φτάσει ήδη και στα Κατεχόμενα. Συγκεκριμένα, διάφορα στελέχη των τουρκικών στρατευμάτων, τα οποία σταθμεύουν στο βόρειο κομμάτι της νήσου, εκφράζουν έντονο προβληματισμό για το μέλλον της στρατιωτικής καριέρας τους και εξετάζουν το ενδεχόμενο της παραίτησης.

    http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=123168

  2. Ανώνυμος says:

    Οι ερωτησεις των ισλαμιστων ΕΙΔΙΚΑ προς τους πιλοτους μαχητικων, ειναι αδιακριτες και ΠΟΛΥ αδικες. Η πλειοψηφια τους εχουν υποστει επανειλημενως αγριο εικονικό -οθωμανικο- sex απο την ΠΑ. Καλο Σαββατοκυριακο!
    Manolis

  3. Ανώνυμος says:

    ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ ΙΣΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΛΕΙΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ PROXY...

  4. Δεν είναι μόνο τα mail και το facebook που παρακολουθούνταν όπως αναφέρει το δημοσίευμα. Τα στελέχη για προστατευθούν, θα έπρεπε να διακόψουν κάθε κοινωνική δραστηριότητα.