Πέταξαν Solo Ο Πρώτος Βρετανός και Γάλλος Με Rafale Και Typhoon Αντίστοιχα

aviationlive | 2/10/2013 12:11:00 μ.μ. | 0 σχόλια


Ο Υποσμηναγός Johnstone
O Σμηναγός Marc-Antoine Gérard είναι ο πρώτος Γάλλος χειριστής που πέταξε solo με αεροσκάφος Eurofighter. Ο Σμηναγός που ανήκε στη δύναμη της 1/7 "Provence" έχει 1400 ώρες πτήσης, από το 2007 πετά με Rafale ενώ συμμετείχε στην επιχείρηση Harmattan (στις 10 Αυγούστου του 2011 τα Rafale της 1/7, πραγματοποίησαν βολές Scalp κατά στόχων στη Λιβύη). Ο Gérard, στη Βρετανία πέρασε από εκπαίδευση διάρκειας 16 εβδομάδων (Typhoon Ground School) και έπειτα συνέχισε στην 29 Sqn για το πτητικό σκέλος της εκπαίδευσης.


Στις 11 Ιανουαρίου πραγματοποίησε τη πρωτη solo πτήση με το Eurofighter. "Ο τρόπος που με υποδέχθηκαν είναι υποδειγματικός. Είναι μεγάλη μου τιμή, που για τα επόμενα τρία χρόνια θα πετώ με αυτή την αξιοσέβαστη αεροπορική δύναμη . H solo πτήση με το Eurofighter, ήταν μια πολύ ξεχωριστή στιγμή."

Ο Υποσμηναγός Johnstone είναι ο πρώτο Βρετανός χειριστής Rafale. Ο Υποσμηναγός προτού ενταχθεί στη RAF σπούδασε Γαλλική και Γερμανική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Durham (αυτά σε άλλες χώρες δυστυχώς...). Έχει 1600 ώρες πτήσης (350 στα Typhoon), από το 2010 πετά με την 11 Sqn η οποία συμμετείχε στις επιχειρήσεις κατά του καθεστώτος Καντάφι. Ο Johnstone το περασμένο Σεπτέμβριο τοποθετήθηκε στην 2/2 Cote d'Or όπου πραγματοποίησε πτήσεις οικειοποίησης με Alpha Jet, το Νοέμβριο ολοκλήρωσε το σχολείο εδάφους στο Mont-de-Marsan, έπειτα πέρασε ΣΜΕΤ στο Saint-Dizier και πλεόν ανήκει στη δύμαμη της 2/30 "Normandie Niemen"

O Σμηναγός Marc-Antoine Gérard
Στη Γαλλία  στις 17 Ιανουαρίου, ο Johnstone πέταξε solo με Rafale της 2/92 "Aquitaine". "Έτυχα θερμής υποδοχής από την Armée de l'Air Ελπίζω να διαδραματίσω θετικό ρόλο στις ΓαλλοΒρετανικές σχέσεις. Είχα την ευκαιρία να πετάξω solo την ημέρα των γενεθλίων μου, ανυπομονώ να ξαναπετάξω."

  
Ανάλογο πρόγραμμα "ανταλλαγής" στην αεροπορία υπάρχει για ΧΟΣ, ενώ στο ναυτικό, Βρετανικό Lynx επιχειρεί από Γαλλική φρεγάτα.


Category: , , ,

0 σχόλια