Νέα Σενάρια Παραχώρησης F-15 ;

aviationlive | 2/11/2013 08:54:00 π.μ. | 0 σχόλια

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του "Βήματος", κατά τη πρόσφατη επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ, σε συζήτηση που αφορούσε την αποτρεπτική ισχύ των Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε σχέση με την Τουρκία, αξιωματούχοι φέρεται να πρότειναν την παραχώρηση αεροσκαφών F-15.  

Από το onalert.gr

Πρόσφατα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ε.Ρούμπιν φέρεται να πρότεινε σε συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα ,να πάρει η Ελλάδα αεροσκάφη F 15. Οι πληροφορίες λένε ότι είπε μάλιστα πως δεν αξίζει το κόπο να προχωρήσει η ιστορία των Abrams, λόγω μεγάλου κόστους για εργασίες συντήρησης και εκσυγχρονισμού -περίπου 800 εκατομμύρια το υπολόγισε- και θα ήταν προτιμότερο να πάρει η Ελλάδα F 15, αεροσκάφη που δεν διαθέτει η Τουρκία και τα οποία έχουν μεγάλη ακτίνα δράσης. Που σημαίνει ότι άνετα φθάνουν μέχρι την “επίμαχη” περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου ,την οποία όλοι επικαλούνται ελέω ΑΟΖ και ενεργειακών αποθεμάτων.

Κατά το Έθνος 
πρόκειται για το ίδιο εξοπλιστικό πρόγραμμα που προωθούσε το 2000 ο Α. Τσοχατζόπουλος, αλλά δεν εγκρίθηκε από τον Κ. Σημίτη. Παράλληλα τονίζεται πως τα F-15 κατασκευάζονται από την Boeing στο Σικάγο, την εκλογική περιφέρεια του Ομπάμα. Στο Σικάγο (και στον τομέα του real estate) δραστηριοποιείται και ένας ομογενής εκ των ένθερμων οπαδών - χρηματοδοτών του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος (όλως τυχαίως, προφανώς) βρισκόταν δίπλα στον Αλέξη στο πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ...

(C)USAF
Εναλλακτικός τίτλος : Σκοτώνονται οι οπλάδες στη καμπoύρα της Ελλάδας. Ακριβώς το ίδιο επιχείρημα (περι εκλογικής περιφέρειας) είχαμε διαβάσει και για τα Super Hornet πριν μερικά χρόνια, στον ειδικό τύπο (δες παρακάτω), μόνο που τότε ήταν ενυπόγραφο. Όσο για το ενδεχόμενο να δούμε το F-15 σε Ελληνική υπηρεσία, (δυστυχώς) η ένταξη νέου τύπου, την παρούσα χρονική περίοδο μόνο κακό θα έκανε...


LockMar Vs Boeing

Αμερικανικός εμφύλιος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στην Αθήνα. F-16 εναντίον F-18 ή Lockheed Martin εναντίον Boeing αν προτιμάτε. Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι το σύστημα Ομπάμα θα προωθήσει το F-18, με την λογική ότι η Boeing έχει ρίζες στο Ιλινόις, εκλογική περιφέρεια του νέου αμερικανού προέδρου. Άσχετα με το αν η σχετική φημολογία έχει βάση ή όχι, το βέβαιο είναι ότι η κυριαρχία της Lockheed Martin αμφισβητείται έντονα για πρώτη φορά από επίσης αμερικανική εταιρεία, μετά την μονομαχία των δύο το 1999. Τότε είχε επικρατήσει το F-16, έναντι του F-15.

Category: ,

0 σχόλια