Ιταλία : Προώθηση Μεταχειρισμένων Eurofighter Στη Βουλγαρία

aviationlive | 10/26/2013 05:26:00 μ.μ. | 7 σχόλια


Η Ιταλία διαθέτει 28 Eurofighter της έκδοσης Tranche 1(C) Anton Balakchiev
21 Οκτωβρίου : Ζευγάρι διθέσιων Eurofighter της AMI (Aeronautica Militare Italiana) και συγκεκριμένα της 4° Stormo "Amedeo d'Aosta" προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση Graf Ignatievo. Τα αεροσκάφη παρέμειναν στη Βουλγαρία για 2 ημέρες και πραγματοποίησαν αριθμό εξόδων με Βούλγαρους χειριστές (πιθανότατα 12) στη πίσω θέση, για να  γνωρίσουν τις δυνατότητες του αεροσκάφους. Η "αποστολή" πραγματοποιήθηκε μετά από πρόταση του Ιταλού Πτέραρχου Pasquale Preziosa προς τον Βούλγαρο ομόλογο του, στο πλαίσιο της εμπορικής προώθησης μεταχειρισμένων Eurofighter, της έκδοσης Tranche 1 που βρίσκονται σε υπηρεσία με την ΑΜΙ.

Γνωριμία με τον εξομοιωτή πτήσης αεροσκάφους C-27J (C) AMI
Ακολούθησε επίσκεψη του Πτέραρχου Constantin Popov και αντιπροσωπείας αξιωματικών στην Ιταλία. Ο Βούλγαρος Α/ΓΕΑ επισκέφθηκε την 4° Stormo όπου ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες της Πτέρυγας και τις δυνατότητες του Eurofighter ενώ του επιδείχθηκαν οι υποδομές της 46ª Brigata Aerea ''Silvio Angelucci'' όπου παρέχεται εκπαίδευση σε πληρώματα αεροσκαφών C-130J και C-27J.


Category: ,

7 σχόλια

  1. Philip says:

    Τελικά το έχουνε βάλει σκοπό να "ξεφορτωθούν" όλοι τα T1 Typhoon... Οι ισπάνοι ακούγαμε ότι θέλουν να τα δώσουν κάπου, τώρα οι Ιταλοί, οι Γερμανοί μπορεί κάποια στιγμή να τα δώσουν σε εμάς ή στην Αυστρία...

  2. Ανώνυμος says:

    Αυτό το "δεν έχουν ικανότητα BVR" είναι αληθινό? Τελικά οι γερμαναράδες μας έδιναν καθρεπτάκια και χάντρες? Βλέπω και το C-27 και ανατριχιάζω! Τα ίδια και με τα ραντάρ των Μirage f-1 και 2000! Αμάν πια! Φυσικά η ευθύνη είναι πολιτική!
    observer

  3. Philip says:

    Οbserver θα συμφωνήσω! Και το παρατράγουδο είναι ότι ζητάνε και τα ρέστα όπως συνέβη με τα υποβρύχια!

  4. Manolis says:

    Kαλο ανεκδοτο. Τα διατιθεμενα (?) κονδυλια των Βουλγαρων, αντε να φθανουν για 2-3 παλτά Typhoon...

  5. Ανώνυμος says:

    Eurofighter? Μπααα... Aν και ποτέ μη λές ποτέ... Το πιθανότερο είναι να γίνει μια Μοίρα απο 20-22 μεταχειρισμένα F-15C/D. Και σύντομα θα έχουμε νεότερα απο την εξέλιξη του θέματος. (δεν έκανα λάθος F-15 εγραψα) δέκα-πέντε "Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ"

  6. Manoli σύμφωνα με δημοσιεύματα η Ιταλία προσφέρει τα Typhoon προς 35 εκατ.$/αεροσκάφος

    http://www.aviationlive.org/2012/01/eurofighter.html


    Ανώνυμε, αν και οι ΗΠΑ προωθούν τη λύση παραχώρησης & εκσυγχρονισμού F-16,

    http://www.aviationlive.org/2012/02/f-16.html

    αναμένουμε τις εξελίξεις .

  7. Ανώνυμος says:

    Οι βούλγαροι το έχουν βάλει σκοπό να αποκτήσουν 16 F-16.
    Δεν πρόκειται να πάρουμε F-15C/D.
    Γιάννης