Συνεκπαίδευση ΠΑ - 480FS

aviationlive | 8/01/2014 03:27:00 μ.μ. | 0 σχόλια

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΑ από την Παρασκευή 8 έως και το Σάββατο 23 Αυγούστου 2014, θα πραγματοποιηθεί στην 115 Πτέρυγα Μάχης, συνεκπαίδευση Μοιρών της Πολεμικής Αεροπoρίας με την 480th Fighter Squadron, που υπάγεται στην USAFE (United States Air Forces in Europe) και εδρεύει στη Γερμανία και ειδικότερα στην α/β Spangdahlem.

Σκοπός είναι η εξάσκηση του προσωπικού στην εκτέλεση σύνθετων αεροπορικών επιχειρήσεων και συγκεκριμένα θα εκτελεσθούν αποστολές Αέρος - Αέρος, Αέρος - Εδάφους, COMAO, βολές Αέρος - Εδάφους σε τακτικό Πεδίο Βολής με αδρανή όπλα και αποστολές εναέριου ανεφοδιασμού. Η ΠΑ πρόκειται να συμμετάσχει με το σύνολο των Πολεμικών Μοιρών της και η 480th FS με δεκαοκτώ αεροσκάφη F-16CM και κλιμάκιο τριακοσίων  ατόμων.

(C) USAFE
Πρόκειται για τη δεύτερη συνεκπαίδευση που θα πραγματοποιήσει η ΠΑ με Μοίρα Αεροσκαφών της  USAFE για το 2014. Δεν χωρά αμφιβολία ότι πρόκειται για μια επιτυχία που μαρτυρά την  ικανότητα των στελεχών της ΠΑ στην διοργάνωση ασκήσεων/συνεκπαιδεύσεων με συμμαχικές δυνάμεις και όχι μόνο. Ενδεικτικά η Ελλάδα προσφέρει στον αεροπόρο το κατάλληλο "περιβάλλοντα χώρο μάχης" (θάλασσα - εδαφικές εξάρσεις) για την εκπαίδευση του, καιρικές συνθήκες και πεδία βολής. Θετικά επίσης προσμετρώνται οι ΝΑΤΟικές εγκαταστάσεις. Αξίζει να γίνει αναφορά στο ΝΑMFΙ (ΝΑΤΟ Military Firing Installation) όπου το περασμένο Φεβρουάριο με τη φιλοξενία στελεχών της 494FS η USAFE εξοικονομήσε περίπου 800.000 $.

Δυστυχώς όμως, δεν γίνεται να αγνοηθεί η κατά 10 ήμέρες αργοπορημένη ανακοίνωση της ΠΑ που έδωσε τον χώρο στους γνωστούς κύκλους ώστε για άλλη μια φορά να αναπτύξουν ευφάνταστα σενάρια περί ΝΑΤΟικής βάσης εξόρμησης για την επιτήρηση του Ρωσικού στόλου και στοχοποίησης της Κρήτης...


Category: , , ,

0 σχόλια