Α-10 Εναντίων Strela

aviationlive | 1/18/2013 12:23:00 μ.μ. | 5 σχόλια








Φωτογραφίες (C) Warthog Pen

03.05.99 : Μετά από πλήγμα Strela που δέχθηκε πάνω από το Κόσοβο, το εικονιζόμενο A-10 πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο των Σκοπίων. To "81-0967", 30 ημέρες αργότερα επιδιορθώθηκε, πέταξε ξανα και συμμετείχε στην επιχείρηση Allied Force.

Πηγή















Category: , ,

5 σχόλια

  1. Ανώνυμος says:

    Tελικα , πολυ σκληρο καρυδι ο αγριοχειρος. Επεστρεψε και προσγειωθηκε με 1 κινητηρα και ΟΛΟ ΤΟΝ ΟΠΛΙΣΜΟ ΤΟΥ οπως φαινεται στη φωτο. Οποιοδηποτε αλλο μαχητικο, εαν επιβιωνε, θα επρεπε να παει σε Εργοστασιο Βασης για επισκευη στην ατρακτο. Ενω αυτο το τερατακι, βαλε-βγαλε ατρακτιδιο/κινητηρα και ετοιμο, ακριβως για κατι τετοια σχεδιαστηκε. Πλακα πλακα , μηπως αντι για Απατσι, επρεπε να ειχαμε παρει Α-10? (Αλλα τοτε, πως ο ΕΣ θα ειχε τη δικη του -επιθετικη- αεροπορια?)
    Manolis

  2. Philip says:

    Πάντως έχουν θέμα με τους κινητήρες, μια και δεν παράγονται πλέον. Δύσκολα θα βρει αντικαταστάτη ενός τόσο ειδικού αεροσκάφους η USAF.

  3. Philip says:

    Και μόνο που λέει Macedonian border εύχομαι να τον είχαν καταρρίψει...

    Να μην θυμηθώ και τα αίσχη των "συμμάχων" εις βάρος των Σέρβων.
    Πέρασα πρόσφατα απο την Σερβία και μαντέψτε τί είδα στη θέση του βομβαρδισμένου εργοστάσιου της zastava κοντά στο Νόβισαντ... Εργοστάσιο της Audi!!! Ω ναι τα φημισμένα σας Γερμανικά αμάξια φτιάχνονται ΚΑΙ στην Σερβία...

    Συγνώμη για το offtopic

  4. http://aupress.au.af.mil/digital/pdf/book/b_0090_haave_haun_a10s_over_kosovo.pdf και να σκεφτείς ότι του έριξα μια γρήηγορη ματιά,αλλά...

  5. gvla says:

    Βλεπω οτι το λινκ με τα βιβλια έχει πολλα να προσφερει...