Επιδρομή Στη Σομαλία Για Τη Διάσωση Γάλλου Ομήρου

aviationlive | 1/13/2013 08:56:00 μ.μ. | 0 σχόλια

 14 Ιουλίου 2009 : Ένοπλοι των ισλαμικών οργανώσεων Al-Shabaab και Hizbul Islam απήγαγαν τους Marc Aubriere και Denis Allex απο το ξενοδοχείο Sahafi, στη Μογκαντίσου. Οι δύο Γάλλοι παρείχαν υπηρεσίες στη κυβέρνηση της Σομαλίας σαν στρατιωτικοί σύμβουλοι. Στις 26 Αυγούστου του ίδιου χρόνου ο Marc Aubriere κατάφερε να αποδράσει.

(C) COS

 Την απελευθέρωση του Denis Allex ανέλαβε η DGSE (Direction Generale de la Securite Exterieure / Υπηρεσία Πληροφοριών). Στην επιχείρηση συμμετείχαν η διοίκηση ειδικών δυνάμεων - επιχειρήσεων (COS / Commandement des Opérations Spéciales) και τα τρία όπλα. Ο σχεδιασμός της διήρκεσε μήνες, υπο πλήρη μυστικότητα, την ημερομηνία διεξαγωγής της επιχείρησης καθόρισαν οι καιρικές συνθήκες και μια σειρά άλλων φυσικών φαινομένων.

(C) COS

11.01.13 : Στον Ινδικό ωκεανό η φρεγάτα Chevalier Paul συνοδεύει το ελικοπτεροφόρο/αποβατικό Mistral*. Από το Mistal θα εφορμήσουν 4 EC-725 Caracal με 50 άνδρες των ειδικών δυνάμεων και 2 επιθετικά ελικόπτερα EC-665 Tiger με προορισμό τη πόλη Bulo Μarer. Τα Caracal ανήκαν στη GAM 56 ''Vaucluse'' ( Groupe aérien mixte 56 / σμήνος με αποστολή τη μεταφορά "ανθρώπων" της DGSE ) και πιθανότητα στη 1/67 Pyrénées, τα Tiger ανήκαν στη COS. Για να διασφαλισθούν τα κανάλια επικοινωνίας μεταξύ των ελικοπτέρων - όταν αυτά θα βρίσκονταν στη Bulo Μarer - και του Mistral ζητήθηκε η συνδρομή των Αμερικάνων οι οποίοι για το σκοπό αυτό έστειλαν στη περιοχή εναέριο μέσο.

(C) COS

 Οι πληροφορίες για την επιχείρηση είναι περιορισμένες, το εγχείρημα των Γάλλων φέρεται να έληξε με ένα νεκρό Υπολοχαγό των ειδικών δυνάμεων (με ειδικότητα πάνω στα εκρηκτικά και τις νάρκες) ενώ κατά την επιστροφή στα ελικόπτερα έλλειπε ένας άνδρας των μυστικών υπηρεσιών. Ο αγνοούμενος θεωρείται νεκρός, καθως έφερε συσκευή εντοπισμού που δεν ενεργοποιήθηκε. Ο όμηρος των Σομαλών Dennis Alex επίσης θεωρείται νεκρός.

(C) COS
Πηγή 1, 2,  οι φωτογραφίες είναι από την πρόσφατη άσκηση των Γαλλικών ειδικών δυνάμεων "Tigre 2"



*Από τα Χριστούγεννα τα πληρώματα των πλοίων δεν είχαν είχαν πρόσβαση στο διαδίκτυο και τηλεφωνική επαφή με τις οικογένειες τους (Information contrôle rouge) ώστε να μην διαρρεύσει κάποια πληροφορία για την επιχείρηση ή η θέση των πλοίων. Οι επιτελείς δεν είχαν υπολογίσει τη γκρίνια των κοριτσιών :


7. Ξέρουμε που βρίσκονται γιατί να μην το πούμε ανοιχτά;

19. Πρώτη μέρα χωρίς να λάβουμε νέα από τους ναύτες μας.

53. Αγαπώ το ναύτη μου, τον Andrien Bar. Αν με χρειαστείς  jessica-jacques@hotmail.fr

74. Προτείνω αυτη την εναλλακτική Οικογένειες ναυτών του Mistral για όποιον θέλει να επικοινωνεί μέσω Facebook.

80. Μα που είναι οι άνδρες μας; Είναι δύσκολο να μην ξέρεις τίποτα...

90 Μια εβδομάδα χωρίς να ακούσουμε νέα του πρέπει να μας δώσουν μετάλλιο υπομονής.

 "Γκρίνια" που ανάγκασε τους διαχειριστές της ιστοσελίδας της Marine Νationale να γράψουν στη νέα σελίδα επικοινωνίας "ο τύπος έκανε υποθέσεις για την πρόσφατη δραστηριότητα του Mistral, για λόγους ασφαλείας δεν σχολιάζουμε τέτοιες πληροφορίες μή δίνετε τροφή για φήμες. Το πλήρωμα είναι καλά και σας σκέφτεται".
 

Category: ,

0 σχόλια