Επιχείρηση ''Serval''

aviationlive | 1/13/2013 12:21:00 π.μ. | 3 σχόλια

    09.01.13 : Τριάδα αεροσκαφών Mirage 2000D συνοδευόμενα από αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού C135, μετασταθμεύουν στο Τσάντ.




      10.01.13 : Ο πρόεδρος Francois Hollande, δίνει το πράσινο φώς για την επέμβαση δυνάμεων στο Μάλι, ενώ παράλληλα δηλώνει : "το Μάλι αντιμετωπίζει επίθεση τρομοκρατικών στοιχείων από το βορρά, των οποίων όλος ο κόσμος γνωρίζει πλέον την βαρβαρότητα και τον φανατισμό", νωρίτερα ο προεδρος Dioncounda Traoré είχε ζητήσει τη συνδρομή της Γαλλίας για να απωθήσουν τους τζιχαντιστές.

       Τα πληρώματα των Mirage σχεδιάζουν την αποστολή
      11.01.13 : Οι πρώτοι 200 στρατιώτες - προερχόμενοι από το 21ο Σύνταγμα Πεζοναυτών, το 1ο Σύνταγμα της Λεγεώνας των ξένων και το 2ο Σύνταγμα Πεζοναυτών - προετοιμάζονται για τη μεταφορά τους με C-130 Hercules και C-160 Transall από το Τσάντ στη πρωτεύουσα του Μάλι, Μπαμακό.

      Ο διοικητής του 21ου Συντάγματος Πεζοναυτών, ενημερώνει του άνδρες του.

      12.11.13 : Οι πρώτοι στρατιώτες φτάνουν στη Μπαμακό



       Ζεύγος ελικοπτέρων Gazelle του 4e Régiment d’Hélicoptères des Forces Spéciales, απογειώνεται από FOB (Forward Operating Base) από το έδαφος της Μπουρκίνα Φάσο κοντά στα σύνορα με το Μάλι. Περίπου στις 16:00 το "ζευγάρι" προσβάλλει φάλαγγα που κινούνταν προς τις πόλεις Konna και Mopti. Τα Gazelle με πυραύλους HOT και ριπές πυροβόλων 20mm καταστρέφουν τέσσερα οχήματα και αναγκάζουν τις δυνάμεις των ισλαμιστών να υποχωρήσουν. Στην επιδρομή θα τραυματισθεί θανάσιμα από πυρά ελαφρών όπλων ο Υπολοχαγός Damien Boiteux

      Ζεύγος Gazelle και στο βάθος Cougar της 4 RHFS. Τα Gazelle μετασταθμεύουν στο αεροδρόμιο  της Ouagadougou, πρωτεύουσας της Μπουρκίνα Φάσο (C) Armee De Terre
      Η περιοχή που έδρασαν τα ελικόπτερα
      11-12.01.13 : Τα αεροσκάφη ετοιμάζονται, οι οπλουργοί φορτώνουν GBU-12 και GBU-49 παράλληλα οι χειριστές παρακολουθούν το τελευταίο briefing πριν την αποστολή.








      Τετράδα αεροσκαφών Mirage 2000D απογειώθηκε από το αεροδρόμιο N'Djamena στο Τσάντ, και έπληξε στόχους στο βόρειο Μάλι. Την αποστολή υποστήριξαν δύο αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού C135. Ο αρχισυντάκτης του περιοδικού Air & Cosmos, Guillaume Steuer αναφέρει πως αεροσκάφος Atlantique 2 απογειώθηκε από τη Σενεγάλη (Ντακάρ) και συμμετείχε στην αποστολή με καθήκοντα ISR.








      Στεγνό από οπλικό φορτίο, το Mirage 2000D μόλις έχει επιστρέψει από την αποστολή

      Το θέατρο επιχειρήσεων (C) Le Monde
      12.01.13 : Ο Γάλλος υπουργός άμυνας, Jean-Yves Le Drian, ενημέρωσε για την εξέλιξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων @ telegraph

      Τα αεροπορικά μέσα που σταθμεύουν στο Chad είναι : 2 Mirage F-1CR, 6 Mirage 2000D, 3 C135, 1 C-130 και 1 C-160. Τις επόμενες μέρες ίσως να φτάσουν στην Ouagadougou επιθετικά ελικόπτερα Tiger για να συμπληρώσουν τη δύναμη των Cougar και Gazelle, ενώ δεν αποκλείεται η Μπουρκίνα Φάσο να επιχειρήσει κατά των ισλαμιστών με τα νέοπαραληφθέντα Super Tucano.

      Με πληροφορίες από το Γαλλικό υπ.αμ.

        Η Βρετανία θα συνδράμει με δύο μεταγωγικά αεροσκάφη C-17.
            4 Rafale της 113 ΒΑ έφτασαν στο Τσάντ.
              13.01.12 : Τα Rafale έπληξαν στόχους στο Μάλι, με GBU-12 και Α2SM.







              Category: , , ,

              3 σχόλια

              1. Ανώνυμος says:

                αρε τσαμπα διαφημηση που κανουν οι γαλλοι στα rafale!!!!απλως βοηθανε μια χωρα βομβαρδιζοντας την κ μετα θα μιλανε για τις επιτυχιες των αεροσκαφων τους!!!!!!

              2. Πέρα από τη "διαφήμιση", οι 1/7 και 1/91 μοίρες που συμμετείχαν στην σημερινή επιδρομή έχουν ρόλο υποστρατηγικής κρούσης (Scalp) και στρατηγικής κρούσης αντίστοιχα (Scalp / ASMP-A).Ίσως ήταν μια ευκαιρία για τους Γάλλους να δοκιμάσουν και να επιδείξουν τις δυνατότητες της αεροπορίας τους.

              3. Philip says:

                Έβαλαν τα γυαλιά σε πολλούς οι Γάλλοι με τα Rafale...