Ινδία : Άσκηση Option Για Επιπλέον 63 Rafale ;

aviationlive | 1/18/2013 10:56:00 π.μ. | 0 σχόλια

 Πληροφορίες του AFP φέρουν την Ινδία και τη Γαλλία να συζητούν για την άσκηση του option για 63 ακόμα Rafale, ενώ δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί οι συζητήσεις για την κατάρτιση της σύμβασης. Αυτό φαίνεται πως προέκυψε στην επίσκεψη που πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα στη Γαλλία ο Ινδός υπουργός Εξωτερικών, Σαλμάν Χουρσίντ. Εάν ληφθεί αυτή η απόφαση η συνολική παραγγελία θα διαμορφωθεί από τα 126 μαχητικά στα 189 και η αξία της σύμβασης από τα 12 περίπου δισεκατομμύρια δολάρια (9 δισ. ευρώ περίπου) στα 18 δισεκατομμύρια δολάρια.


 Διαφωνίες έχουν ανακύψει αναφορικά με τη μεταφορά τεχνογνωσίας σε ορισμένα συστήματα, οπότε είναι πιθανό οι Γάλλοι να ζήτησαν ως αντάλλαγμα για τη συμφωνία, την άμεση άσκηση της option. Επίσης, οι Ινδοί φέρονται να έχουν ζητήσει την παράδοση διθέσιων Rafale που δεν παράγει όμως η κατασκευάστρια του μαχητικού Dassault Aviation.

 Τα επιπλέον δισεκατομμύρια που θα εισρεύσουν στα ταμεία να αποτελούν ανάσα ζωής για τη γαλλική αμυντική βιομηχανία, σε εποχές εξαιρετικά δύσκολες… Υπενθυμίζεται, ότι τα πρώτα 18 μαχητικά θα κατασκευαστούν στη Γαλλία και τα υπόλοιπα στην Ινδία από τη Hindustan Aeronautics στην πόλη της νότιας Ινδίας, Μπάνγκαλορ. Η Γαλλία προσδοκά ότι η επιτυχής ολοκλήρωση της συμφωνίας με την υπογραφή της σύμβασης, θα έχει ευεργετικές επιπτώσεις στις υπόλοιπες αγορές που «χτυπάει»...

Category: ,

0 σχόλια