Απαξιώνονται 19 Apache AH-64A Της Αεροπορίας Στρατού

aviationlive | 10/23/2012 11:44:00 π.μ. | 0 σχόλια

 Το 2010 , το Γενικό Επιτελείο Στρατού  είχε εισηγηθεί την πλήρη αναβάθμιση 13 AH-64A σε ΑΗ-64D Block II καθώς και την υποβολή των υπόλοιπων 6 σε δομικό εκσυγχρονισμό, με δικαίωμα προαίρεσης για την προμήθεια και εγκατάσταση του απαιτούμενου εξοπλισμού Block II καθώς το 2013 θα έληγε η συμβατική υποχρέωση υποστήριξης των ΑΗ-64Α.(ΕΑ&Τ)

"A" Στη στατική για τα 100 χρόνια παρουσίας του αεροπορικού όπλου στην Ελλάδα
 Δύο χρόνια μετά την εισήγηση , σύμβαση αναβάθμισης δεν υπεγράφη με αποτέλεσμα 19 επιθετικά ελικόπτερα "Α" , με τα σημερινά δεδομένα να οδηγούνται σε πλήρη απαξίωση καθώς η γραμμή παραγωγής έκλεισε και δεν μπορούν πλέον να εκσυγχρονιστούν στο επίπεδο AH-64D Longbow Block II.

 Η "είδηση" προέρχεται από την Heyl Ha'Avir η οποία πριν μία εβδομάδα παρέλαβε τρία εκσυγχρονισμένα AH-64D Saraf πρώην AH-64A Peten. 

(C)IAF
 Tα AH-64A "Peten" έφυγαν δύο χρόνια πρίν με προορισμό τις εγκαταστάσεις της Boeing για να αναβαθμιστούν στην έκδοση D Longbow Block II ( D-I Saraf ). 


Με πτήση An-124 της Polet Airlines έφτασαν στην αεροπορική βάση Ramon τα εκσυγχρονισμένα Saraf (C)IAF

 Στην τελετή που διοργανώθηκε για την άφιξη των Apache Ισραηλινός αξιωματικός δήλωσε : "Πρόκειται για τα τελευταία , του τύπου που παράγονται" ( AH-64D Longbow Block II ) ενώ συμπλήρωσε "είχαμε την ευκαιρία να αναβαθμίσουμε τα ελικόπτερα λίγο πριν η γραμμή παραγωγής της Boeing κλείσει οριστικά"...
Το πρώην "Α" με το μοιρόσημο της 113 που πετά αποκλειστικά με "D" (C)IAF

Category: , , ,

0 σχόλια