Swedish Air Force Historic Flight

gvla | 10/21/2012 03:20:00 μ.μ. | 4 σχόλια


 H SwAFHF ιδρύθηκε το 1998 και μαζί με τις 'Ενοπλες Δυνάμεις έχει σκοπό να διατηρήσει σε πτητική κατάσταση όλα τα αεροσκάφη που πέταξαν με τη Σουηδική Πολεμική Αεροπορία. Περιλαμβάνει αεροσκάφη  όπως C35 Draken, A32 Lansen, SK60E, AJS 37 Viggen, J29F Tunnan,SK37 Viggen, Vampire, Hawker Hunder και μερικά εκπαιδευτικά όπως Saab 91 Safir. 
Τα πληρώματα είναι πρώην πιλότοι της Σουηδικής Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και το τεχνικό προσωπικό 
έχει υπηρετήσει στην Αεροπορία.
Παίρνουν μέρος σε επιδείξεις τόσο στη Σουηδία όσο και στο εξωτερικό με πολιτικό νηολόγιο στα αεροσκάφη τους. Χρηματοδοτούνται μέσω χορηγιών από εταιρείες, εισφορές μελών και ιδιώτες. 





Πηγή

Πολύ θα ήθελα να δώ και στη Ελλάδα κάτι παρόμοιο.....

Category:

4 σχόλια

  1. Ανώνυμος says:

    Αυτά είναι για άλλους λαούς και αντιλήψεις...Εθελοντικά δεν πετάνε εδώ....μόνο αμα υπάρχει χρήμα.

  2. Ανώνυμος says:

    Δηλαδη λες, οτι δεν υπαρχουν στην Ελλαδα 5-6 συνταξιουχοι πιλοτοι και 15 τεχνικοι , για να διατηρησουν και να πεταξουν αφιλοκερδως λιγα Σαββατοκυριακα τη Ντακοτα της Κορεας , το 100% αυθεντικο Σπιτφαιρ του Πολ. Μουσειου και ισως 1-2 αεροπλανα ακομη που θα αξιζε τον κοπο? Διαφωνω καθετα , κονδυλια δεν δινανε οι Αρχηγοι , ουτε και θα δωσουνε πλεον. Το ΚΕΑ αναπαλαιωνε προ καιρου ενα Τ-33 για στατικο εκθεμα και οι (εν ενεργεια) τεχνικοι αιτηθηκαν απο μονοι τους να το κανουν Πτησιμο (!) και η διοικηση το απερριψε. Εκτος αν εννοεις οτι οι παλαιμαχοι να εβαζαν και το χρημα. Ε, οχι βεβαια!
    Manolis

  3. Ανώνυμος says:

    Αν οι 5-6 πιλοτοι και τεχνικοι υπαρχουν γιατι δεν το εκαναν ηδη σε καλυτερες μερες, γιατι τροποι νομιζω υπηρχαν και θελω να πιστευω οτι και τωρα υπαρχουν.

  4. Αν μπορείς να χρησημοποιείς ένα nickname.