Συνεκπαίδευση Tης 362 ΜΕΑ Mε Tην EAC 00.314

aviationlive | 10/22/2012 03:24:00 μ.μ. | 2 σχόλια

 Από τη Δευτέρα 15, έως την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012, η 362 Μοίρα Εκπαίδευσης Αέρος (ΜΕΑ) φιλοξένησε στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος/Αεροπορική Βάση Καλαμάτας, απόσπασμα της Ecole De L' Aviation De Chasse (EAC) 00.314 της Γαλλικής Αεροπορίας στο πλαίσιο συνεκπαίδευσης εκπαιδευτικών Μοιρών των δύο αεροποριών.




 Η Γαλλική αποστολή συμμετείχε με τέσσερα αεροσκάφη Alpha Jet, τα οποία έφτασαν στην Καλαμάτα από την έδρα τους, το αεροδρόμιο της πόλης Tours στη Κεντρική Γαλλία.

 Με σκοπό την ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων σχετικά με την προκεχωρημένη αλλά κυρίως την επιχειρησιακή εκπαίδευση, οι Έλληνες εκπαιδευτές πραγματοποίησαν κοινές ασκήσεις με τους Γάλλους συναδέλφους τους σε μικτούς σχηματισμούς αεροσκαφών Τ-2Ε και Alpha Jet. Τόσο οι Έλληνες όσο και οι Γάλλοι Ιπτάμενοι είχαν την ευκαιρία να πετάξουν και με τα δύο αεροσκάφη.

 Μετά το πέρας της συνεκπαίδευσης οι Γάλλοι Ιπτάμενοι εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την φιλοξενία και την ικανοποίησή τους για το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και επαγγελματισμού των Ελλήνων συναδέλφων τους.

Πηγή - Φωτογραφίες 

σημ. : Η ΠΑ κάνει λόγο για συνεκπαίδευση με την 3/13 Auvergne η οποία έχει αναστείλει τη λειτουργία της από το 1993 , έχει γίνει λάθος καθώς τα αεροσκάφη ανήκουν στην EAC 00.314 (Ecole De L'Aviation De Chasse) σε αυτό συνηγορούν τα S/N + το κάδρο με το επετειακό.




Συνεκπαιδεύσεις με τους Γάλλους εκπαιδευτες έχουν πραγματοποιηθεί και στο παρελθόν :

Category: , ,

2 σχόλια

  1. Ανώνυμος says:

    Tα Alpha Jet ηταν απο τα εκσυγχρονισμενα σε LIFT απο τη SABCA? Εχουμε καμια φωτο απο τα κοκπιτ?
    Manolis

  2. Από τις φωτογραφίες και τα S/N τα παραπάνω εκπαιδευτικά επιχειρούν από την BA705 και ανήκουν στην EAC 00.314 που πετά με "Ε" , τα Β+ ανήκου στη BA120 (αν δεν εχω κάνει κάποιο λάθος).

    Φωτό σελ.21
    http://www.sabca.be/documents/SABCA-Annual-report--2009.pdf