Επιδρομή Ισραηλινών Μαχητικών Στο Σουδάν

aviationlive | 10/25/2012 09:16:00 π.μ. | 0 σχόλια

 Η ισραηλινή Αεροπορία κατηγορείται από το Σουδάν ότι έπληξε μέσω επιδρομής τεσσάρων μαχητικών αεροσκαφών, εργοστάσιο παραγωγής όπλων στη χώρα, στο στρατο-βιομηχανικό σύμπλεγμα «Γιαρμούκ» στα νότια της πρωτεύουσας Χαρτούμ.

Πιθανή διαδρομή που ακολούθησαν τα Ισραηλινά μαχητικά


 Την καταγγελία έκανε ο Σουδανός υπουργός Πληροφοριών και πλέον αποτελεί πρώτο θέμα στον ισραηλινό Τύπο και άλλα μέσα ενημέρωσης εντός και εκτός της χώρας. Τα μαχητικά φέρονται να προσέγγισαν στον στόχο τους από ανατολάς… 




 Ισραηλινοί επίσημοι έχουν αρνηθεί μέχρι στιγμής είτε να αποδεχτούν είτε να απορρίψουν την εμπλοκή της χώρας τους στην επίθεση, αρνούμενοι ακόμα και να σχολιάσουν. Πρόκειται για μια στάση η οποία συνήθως σημαίνει ότι όντως υπήρχε εμπλοκή, αφού θυμίζει τη στάση που τηρήθηκε επί πολλούς μήνες στην καταστροφή του πυρηνικού αντιδραστήρα της Συρίας…

F-15I Ra'am της 69ης μοίρας που πιθανότατα συμμετείχε στην αποστολή (C) USAF

 Στο συγκεκριμένο στρατο-βιομηχανικό σύμπλεγμα, οι Σουδανοί φέρονται να κατασκεύαζαν βαλλιστικούς πυραύλους Sehab που ανέπτυξε και κατασκευάζει η ιρανική αμυντική βιομηχανία.
Σκοπός των Ιρανών ήταν να δημιουργήσουν μια στρατηγική εφεδρεία των συγκεκριμένων πυραύλων σε περίπτωση που το Ισραήλ ή οι ΗΠΑ κατόρθωναν να τους εξουδετερώσουν με κάποιο αιφνιδιαστικό πλήγμα. Οι Σουδανοί, ως αντάλλαγμα, θα κρατούσαν έναν αριθμό πυραύλων για το οπλοστάσιό τους. 



 



 Αναλυτές του ιστοχώρου, μελετώντας τα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, διαπίστωσαν μεγάλο όγκο από φλόγες που προέρχονται από καύση φωσφόρου, δίνοντας την εντύπωση ότι καταστράφηκε μεγάλος αριθμός πυραύλων, μαζί με τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούνταν για τη συναρμολόγησή τους. Κατά πάσα πιθανότητα, όλη η εγκατάσταση όπου συναρμολογούνταν οι πύραυλοι πρέπει να ισοπεδώθηκε, αρχικά από τον βομβαρδισμό, για να αποτελειώσει το έργο η πυρκαγιά.


Πηγή 

Category: ,

0 σχόλια