Προς Τη δημιουργία ''Κοινού'' Στόλου Εναέριου Ανεφοδιασμού Οδεύουν Οι Ευρώπαικές Δυνάμεις

aviationlive | 11/21/2012 06:00:00 μ.μ. | 0 σχόλια

 Δέκα ευρωπαϊκές χώρες συμφώνησαν στις αρχές της εβδομάδος, να εργαστούν μαζί ώστε να ενδυναμώσουν τις στρατιωτικές δυνατότητες στον εναέριο ανεφοδιασμό. Ανάμεσα στις προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι ήταν η αγορά νέων αεροσκαφών ή η μίσθωση τους.

 Οι χώρες που μετείχαν στη συμφωνία ήταν το Βέλγιο, η Ελλάδα, η Ισπανία, η Ουγγαρία, το Λουξεμβούργο, η Ολλανδία, η Πολωνία, η Πορτογαλία και η Νορβηγία. Ανάλογη συμφωνία επικυρώθηκε πρόσφατα από τις Σκανδιναβικές χώρες, οι οποίες εξαιτίας των περικοπών στην άμυνα "οδηγήθηκαν" στη δημιουργία κοινού στόλου μεταγωγικών αεροσκάφων.
τις αυξημένες ανάγκες των Σκανδιναβικών χωρών σε μεταγωγικά αεροσκάφη, σε συνδυασμό με τις οικονομικές περικοπές στις αμυντικές δαπανες

Το υπόλοιπο : http://www.aviationlive.org/2012/11/blog-post_6529.html#ixzz2Cqhjizdx
Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial No Derivativesοι Σκανδιναβικές χώρες με την δημιουργία κοινού στόλου μεταγωγικών αεροσκαφών.

(C) Aviationist
 Η συμφωνία αυτή έρχεται ένα χρόνο μετά από την "εκστρατεία" στην Λιβύη, όπου φάνηκαν τα κενά των Ευρωπαϊκών δυνάμεων, χαρακτηριστικά αναφέρεται πως το 80% των εναέριων ανεφοδιασμών πραγματοποιούνταν από αεροσκάφη της USAF.

Πηγή

Category: , , , , , , , ,

0 σχόλια