Ξεκινά Το ΓαλλοΒρετανικό Πρόγραμμα Ανταλλαγής Χειριστών

aviationlive | 11/22/2012 08:21:00 μ.μ. | 0 σχόλια

 Σύμφωνα με πληροφορίες του συντάκτη του περιοδικού Air & Cosmos, Guillaume Steuer τη Δευτέρα ξεκίνησε στη ΒΑ113 Saint Dizier, το πτητικό μέρος της εκπαίδευσης του πρώτου Βρετανού χειριστή στo Rafale.
Οι πρώτοι χειριστές που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ανταλλαγής. (C) RAF
 Στις 17 Σεπτεμβρίου από τη σελίδα της RAF ανακοινώθηκαν τα ονόματα των πρώτων χειριστών που είχαν επιλεγεί για το πρόγραμμα ανταλλαγής. Αυτοί ήταν ο Γάλλος Σμηναγός Marc-Antoine Gerard - τοποθετήθηκε στην Νο.1 Sqn, μοίρα που μόλις πρόσφατα απέκτησε Eurofighter - και ο Βρετανός Υποσμηναγός Matt Johnstone - θα τοποθετηθεί στη 2/30 -.Οι χειριστές θα αποσπαστούν για δύο χρόνια και θα συμμετέχουν κανονικά στο πρόγραμμα των νέων τους μοιρών.

Ο Βρετανός ΧΟΣ Ian Albot παρασημοφορήθηκε από τη Γαλλική δημοκρατία για την αποφασιστικότητα και την αίσθηση του καθήκοντος που επέδειξε στο Αφγανιστάν (C) ADLA
 Μεταξύ των δύο χωρών "τρέχει" ανάλογο πρόγραμμα τριετούς ανταλλαγής ΧΟΣ, χαρακτηριστική περίπτωση αυτή του Βρετανού Ian Albot. Ο Βρετανός ΧΟΣ συμμετείχε στην εκστρατεία στη Λιβύη και στο αεροπορικό απόσπασμα της Γαλλίας στο Αφγανιστάν. Ειδικότερα, στο Αφγανιστάν πέταξε σε 24 αποστολές, σε μία από αυτές με τη "δράση" του βοήθησε ομάδα Αμερικάνων να απεμπλακεί από τη μάχη με Ταλιμπάν. 





Category: ,

0 σχόλια