Εξελίξεις Στο ''Project Wedgetail'' και Το ''Barış Kartalı''

aviationlive | 11/21/2012 09:45:00 μ.μ. | 0 σχόλια






 Project Wedgetail : Η RAAF ανακοίνωσε πως επετεύχθη "αρχική επιχειρησιακή ικανότητα" για τα E-7 "Wedgetail". Οι προδιαγραφές που είχαν τεθεί, πέρα από τις επιδόσεις του αεροσκάφους αφορούσαν τη λογιστική υποστήριξη και την εκπαίδευση των πληρωμάτων. Από το 2011 η RAAF επεδίωξε τη συμμετοχή των Ε-7 σε μεγαλής κλίμακας ασκήσεις, στο θέατρο του Ειρινηκού (και όχι μόνο) ενδεικτικά : Bersama Lima στη Μαλαισία,στη Cope North στο Γκουάμ, στη Bersama Shield, στη Red Flag Alaska 12-2 και στη RIMPAC.  




 Barış Kartalı : Τον Οκτώβριο ξεκίνησε η εκπαίδευση του προσωπικού εδάφους (85 άτομα) στο Ικόνιο από την ακαδημία των Τουρκικών Αερογραμμών ΤΗΥ Α.Ο. Το περασμένο Απρίλιο η Boeing έκανε γνωστό ότι 81 άτομα θα εκπαιδεύονταν στις εγκαταστάσεις της πανω σε αντικείμενα συντήρησης και εξυπηρέτησης των Ε-7 ενώ παράλληλα παρεχόταν εκπαίδευση σε 20  mission specialists δύο από τους οποίους ήταν "πολίτες" της THY.

 Τουρκικά μέσα αναφέρουν πως η Ισραηλινή Elta πρόκειται να παραδώσει κανονικά τον εξοπλισμό ES/ELINT, οι Τουρκοι είχαν παραλάβει 2 από τα 5 (4+1) συστήματα καθώς οι παραδόσεις των EL/M-8300 είχαν παγώσει.

Category: , , ,

0 σχόλια