Το ''Superbug'' Προηγείται Στο Διαγωνισμό ΝΜΑ Της Βραζιλίας

aviationlive | 12/11/2012 10:59:00 π.μ. | 0 σχόλια

 Η  Força Aérea Brasileira φέρεται σύμφωνα με δημοσιεύματα, να τείνει προς το F/A-18 Super Hornet της Boeing. Το εβδομαδιαίο περιοδικό "Istoe" προχώρησε στη δημοσίευση εγγράφου που φέρεται να προέρχεται από την επιτροπή αξιολόγησης των τριών υποψηφίων αεροσκαφών (Rafale, Gripen, Super Hornet), το οποίο καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η αμερικανική υποψηφιότητα είναι η πιο ελκυστική συνολικά.

Η τελική απόφαση για την απόκτηση 36 νέων μαχητικών αεροσκαφών, θα ληφθεί τους πρώτους μήνες του 2013 μετά από πολλές αναβολές

 Σύμφωνα με την αξιολόγηση, οικονομικότερη λύση είναι αυτή του Gripen που θα κοστίσει συνολικά 4,3 δισεκατομμύρια δολάρια, το αμερικανικό μαχητικό θα κοστίσει 5,4 δισεκατομμύρια δολάρια και μακράν το ακριβότερο είναι το γαλλικό, με τη συνολική δαπάνη να ανέρχεται στα 8,2 δισεκατομμύρια δολάρια. 

 Η Boeing εκτός από την πλήρη μεταφορά τεχνογνωσίας που συμφώνησε, θα δημιουργήσει και ένα κέντρο υψηλής τεχνολογίας που δεν θα περιορίζεται αυστηρά στον τομέα των μαχητικών αεροσκαφών, το οποίο κάνει την προμήθεια ελκυστική. 

 Πηγή

Category: ,

0 σχόλια