Εκτεταμένος Εκσυγχρονισμένος Για Τα Ινδικά Jaguar

aviationlive | 9/19/2012 02:28:00 μ.μ. | 2 σχόλια

Tα Jaguar σε συνδυασμό με τα Mirage 2000 αποτελούν τη δύναμη πυρηνικής κρούσης της χώρας(C)India Today

 120 Jaguar πρόκειται να περάσουν από τις εγκαταστάσεις της HAL στα πλαίσια εκτενούς προγράμματος εκσυγχρονισμού το όποιο αναμένεται να ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο του 2017.

Tο πιλοτήριο θα αποκτήσει διάταξη HOTAS,ευρυγώνιο hud ενώ τα αναλογικά όργανα θα αντικατασταθούν από οθόνες πολλαπλών λειτουργιών (ΜFD).

 Τα αεροσκάφη θα αποκτήσουν σύστημα αυτόματου πιλότου , μειώνοντας έτσι το φόρτο και τη κόπωση του χειριστή στις πτήσεις μακράς ακτίνας.Ήδη έχουν αποκτηθεί 55 συστήματα ενώ προχωρά η διαδικασία προμήθειας άλλων  95.

 Η Raytheon ανέπτυξε ένα "κουτί" το MCU (Munitions Control Unit) το οποίο σε συνεργασία με το νέο σύστημα ναυτιλίας DARIN III , θα επιτρέψει στο Jaguar να κάνει χρήση έξυπνων όπλων όπως JSOW , Maverick , Paveway και Aim-9X με ελάχιστη μετατροπή στις καλωδιώσεις και το λογισμικό του αεροσκάφους.

Επίσης θα φορέθει το ολοκληρωμένο σύστημα αυτοπροστασίας IDAS που ανάπτυξε η DRDO από κοινού με την Cassidian και περιλαμβάνει συρόμενο ψευδοστόχο.

Τέλος αναμένεται να "τρέξει" διαγωνισμός για την αντικατάσταση του Adour-811 της Rolls Royce από ισχυρότερο κινητήρα.Το 2010 σχετικός διαγωνισμός για τη προμήθεια 250 κινητήρων,μεταξύ της R.R. που προσέφερε μια νέα έκδοση του Adour MK-821 και της Honeywell με τον F124IN τερματίστηκε χωρίς την ανάδειξη μειοδότη καθώς η Rolls Royce αποσύρθηκε.

Tα πρόγραμμα εκσυγχρονισμού θα καταστήσει ικανά τα Jaguar να επιχειρούν μέχρι το 2030.

Πηγή



Category: ,

2 σχόλια

  1. Ανώνυμος says:

    Ωραιοι οι Ινδοι. Αντι να παρουν ενα εντελως νεο α/φος, να το συμπαραγαγει η ΗΑL , θα κατσουν να αλλαξουν τα παντα (και κινητηρες!!!) στα παλια! Περισσοτερα θα δωσουν ετσι, μηπως εχουν παρει καναν γνωστο -ενοικιαζομενο- ελληνα οικονομικο φωστηρα και τους κανει σεμιναρια του τυπου ''lefta yparhoyn'' ?

    ΥΓ. αυτο το ''Munitions Control Unit'' το εχουν παρει χαμπαρι οι δικοι μας?

    Manolis

  2. Στις παραπάνω υπερβολές πρόσθεσε την εισαγωγή συστήματος fly by wire.Ελπίζω πως πρόκειται για παρανόηση για αυτό δεν το έγραψα.

    --

    Τα τελευταία χρόνια έχουν εμφανιστεί και άλλες τέτοιες "έξυπνες" λύσεις όπως :

    WiPAK
    http://www.aviationlive.org/2012/07/gbu-49-rafale.html

    Sniper pod σε ρόλο IRST
    http://www.aviationlive.org/2012/05/sniper-irst.html
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=mTFcmlbn1GQ

    Σε συνάρτηση με την οικονομική μας κατάσταση αν το MCU κάνει όσα διαφημίζει τότε είναι ιδανικό για τα block 30.Κρίνοντας βέβαια απ'όσα διαβάζω,οι οπλάδες έχουν ετοιμάσει πακέτα LITE , CCIP

    MCU
    http://raytheon.mediaroom.com/index.php?s=43&item=2065
    http://raytheon.mediaroom.com/index.php?s=43&item=1308