Ολοκλήρωση Των Τουρκικών Ερευνών Για Τα Αίτια Πτώσης Του RF-4

aviationlive | 9/19/2012 05:10:00 μ.μ. | 0 σχόλια

 Από πλήγμα πυραύλου εδάφους - αέρος κατέπεσε το Τουρκικό RF-4E/TM σύμφωνα με  το πρακτορείο Ανατολή  που επικαλείται το πόρισμα εμπειρογνωμόνων των Τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

 Συγκεκριμένα οι Τούρκοι απέκλεισαν το ενδεχόμενο το Phantom να χτυπήθηκε από πυρά Α/Α πυροβόλου καθώς δεν βρέθηκαν σημεία διάτρησης.Αντιθέτως από τη συλλογή δεδομένων φαίνεται πως οι χειριστές είχαν πλήρη επίγνωση της κατάστασης και της απειλής καθώς το σύστημα αυτοπροστασίας του αεροσκάφους , είχε δώσει ένδειξη καταύγασης.

 Επιπλέον στα συντρίμμια που ανασύρθηκαν από το βυθό βρέθηκαν ίχνη : χλωριούχου κάλλιου,συστατικού που χρησιμοποιείται στη κεφαλή πυραύλων και στο σύστημα πρόωσης τους ακόμη βρέθηκαν RDX (Hexogen), HNX (Octogen), TNT (2,4,6-Trinitrotoluene) and PETN (Pentaerythritol Tetranitrate).

 Κλείνοντας η έκθεση  αναφέρει πως πύραυλος δεν έπληξε απευθείας το RF-4E/TM αλλά πυροδοτήθηκε σε απόσταση από το πίσω αριστερό μέρος του και ενώ πετούσε σε ύψος 7400 ποδών σε πορεία 211.To ωστικό κύμα προκάλεσε απώλεια ελέγχου,το αεροσκάφος έβαλε κλίση αριστερά και συνετρίβη στη θάλασσα.




Το μοιραίο 77-0314

Η Hurriet στη Τουρκική έκδοση της επικαλούμενη στρατιωτικές πηγές αναφέρει πως από τα στοιχεία που έχουν προκύψει η Τουρκία διατηρεί το δικαίωμα να απαιτήσει αποζημίωση για το θάνατο των χειριστών και την απώλεια του αεροσκάφους.Τα γνωστά δηλαδή...

Πηγη




Τα παραπάνω είναι οι Τουρκικοί ισχυρισμοί... Τα γεγονότα που ακολούθησαν της κατάρριψης μπορείτε να τα διαβάσετε εδώ.



Category: , , ,

0 σχόλια