J-31 : Αλλάζοντας Τις Ισσοροπίες

aviationlive | 9/16/2012 09:44:00 μ.μ. | 2 σχόλια

Παρά τις ομοιότητες με το F-22 , το J-31 δεν είναι παρά η απάντηση στο F-35. Οι δύο RD-93 προτιμήθηκαν για να "πιάσει" τις επιθυμητές αποδόσεις καθώς η Κίνα,τεχνολογικά βρίσκεται πίσω στο συγκεκριμένο τομέα , εμφανής είναι επίσης η ικανότητα Κινέζων μηχανικών να "δανείζονται" και να ενσωματώνουν καινοτομίες άλλων σχεδιάσεων , όπως οι DSI κλπ.

Μελλοντικά δεν αποκλείεται να αναπτυχθεί έκδοση του J-31 ώστε να επιχειρεί από αεροπλανοφόρα

Chengdu και Shenyang : Η Κίνα φαίνεται πως βρήκε τη χρυσή τομή με τα J-20 και J-31 τα οποία έχουν διακριτούς ρόλους και αναπτύχθηκαν για να δρουν συμπληρωματικά. To βαρύ J-20 θα δρα σε μεγάλες αποστάσεις ενώ το μικρότερο σε μέγεθος J-31 θα παραχθεί σε αριθμούς αναλαμβάνοντας αποστολές πολλαπλών ρόλων. Σε αντίθεση με το αμφιλεγόμενο F-35 και το F-22  του οποίου η ποσότητα μεταφερόμενου εσωτερικού καυσίμου θυσιάστηκε χάριν της υπερ-ευελιξίας.

Σε λιγότερο από μια δεκαετία η Κίνα πραγματοποίησε άλματα στην αεροναυπηγική τη στιγμή που οι Η.Π.Α. επένδυαν στο αμφιλεγόμενο JSF και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη...(C)LM

Stealth και AESA : Το Κινέζικο μαχητικό θα προσφέρει ό,τι και το F-35 με μικρότερο κόστος, κάνοντας έτσι προσιτή τη τεχνολογία stealth και το ραντάρ AESA σε κράτη που είτε λόγο χρηματοδότησης είτε άρνησης των ΗΠΑ δεν μπορούσαν να αποκτήσουν. Μια εξαγωγιμή έκδοση του Κινέζικου μαχητικού θα αντιμετωπίζει επί ίσοις όροις αεροσκάφη τέταρτης γενιάς,επί παραδείγματι το J-31 θα αποτελεί την ιδανική επιλογή για την αεροπορία του Πακιστάν για να αντιμετωπίσει το Ινδικό HAL FGFA.
.
To PAK FA από το οποίο θα προκύψει το  HAL FGFA

Διαφαινόμενη απειλή : Με τον ίδιο τρόπο που οι ΗΠΑ "εξοπλίζουν" τους γείτονες της Κίνας για να την "περιορίσουν",η Κίνα θα μπορούσε να εξάγει το J-31 είτε να το παραχωρήσει σε συμβολική τιμή σε κράτη της Νοτίου Αμερικής , Αφρικής και Μέσης Ανατολής προωθώντας τα γεωπολιτικά συμφέροντα της και παράλληλα διασπείροντας μια "απειλή" που όμοια της έχει να διαφανεί από την περίοδο του του ψυχρού πολέμου...


When it comes to China, saying goodbye supremacy and hello to parity is not an option…

Απόδοση μέρους άρθρου από το Aviationintel 

Category: , , , ,

2 σχόλια

  1. Σε ορισμένα σημεία το άρθρο εμπεριέχει υπερβολές παρόλα αυτά καταδεικνύει τις εσφαλμένες επιλογές,ειδικά στη περίπτωση του F-35.

  2. Ανώνυμος says:

    Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να δούμε τέτοια μαχητικά στο οπλοστάσιο της Αργεντινής. Οι Άγγλοι θα πάθουν πλάκα.